Dasaev rămâne în arest! La 30 de zile după atac, anchetatorii au un suspect în custodie și altul pus sub control judiciar

Dasaev rămâne în arest! La 30 de zile după atac, anchetatorii au un suspect în custodie și altul pus sub control judiciar

 

 

Judecătorii Tribunalului Brăila au decis luni prelungirea arestului preventiv până pe 16 noiembrie 2018, însă decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. Victimele bărbatului, baschetbaliştii americani, Joseph Mc Claim și Darrel Bowie au suferit intervenții chirurgicale după ce au fost înjunghiați în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018 în clubul The Music Pub din Brăila. Ambii au fost externați. Darrel Bowie a solicitat să plece acasă în SUA și să continue acolo refacerea. McClaim a rămas la Brăila, el neavând voie să zboare cu avionul timp de 60 de zile din cauza rănilor care i-au atins și ficatul.

Între timp, a mai fost adusă în faţa instanţei o altă persoană din dosarul “Atac la Music Pub”. Este vorba despre agentul de securitate Nicușor Fătăligă, care s-a aflat în noaptea de 15 spre 16 septembrie la în tură, respectiva terasă. Procurorii l-au acuzat de mărturie mincinoasă, iar judecătorii l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile, începând cu 29 septembrie.

Fiind audiat în calitate de martor, pe 16 septembrie, în dosarul privind infracţiunea de tentativă de omor calificat, Nicușor Fătăligă ”a dat o declaraţie necorespunzătoare realităţii privind împrejurări esenţiale ce ţin de identitatea autorului, desfăşurarea momentului conflictului şi chiar propria participare în vederea separării taberelor”, potrivit unor surse judiciare.

Cuza Sport a amânat primele meciuri oficiale din acest sezon, dar pe 9 și 10 octombrie a jucat meciurile din Cupa României, iar pe 13 octombrie a debutat și în Liga Națională. Incidentul din luna septembrie a lăsat urme în lotul echipei brăilene. Bowie a plecat acasă fiind foarte afectat de ce i s-a întâmplat în acea noapte. Collin Stewart, un alt american venit în vară la Brăila a plecat și el acasă după ce inițial declarase că dorește să rămână. Shaquille Johnson a fost nevoit să părăsească și el Brăila după ce la vizita medicală i-au fost constatate probleme la inimă și nu putea să joace decât pe semnătură.

Singurul jucător transferat în această vară de Cuza Sport Brăila care a rămas la echipă este românul Vlad Chiriac, care a și jucat în primele trei meciuri. Joseph McClaim a rămas și le la Brăila, dar nu va putea intra să joace prea curând.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry