Dragomir, despre numirea lui Canciu: ”A scăpat învățământul brăilean de o PACOSTE! Cum să pui să răspundă de mediul de afaceri o persoană care a fost angajat doar la stat”

Subiectul ”Canciu secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului” a făcut deliciul conferinței de presă susținută de primarul Marian Dragomir și cei doi viceprimari: Doinița Ciocan și Alexandru Jantea.

Primarul spune că este greu de imaginat cum o persoană care a muncit toată viața la stat poate gestiona acum portofoliul în domeniul antreprenoriatului. În ceea ce privește turismul, este o altă discuție, iar Canciu pare să fie ”calificat”.

”În România educată, inspectorul școlar se plimba pe bani europeni, iar Primăria reabilita școli și grădinițe tot pe bani europeni. Faceți dumneavoastră comparația sau diferența.(…) Banii europeni nu sunt banii lui privați!”,

a declarat primarul Marian Dragomir.

La discuție a intervenit și viceprimarul Alexandru Jantea cu precizarea:

”În conformitate cu legislația în vigoare, fondurile europene care intră în România sunt bani publici. Întrucât Agenția de Dezvoltare, și ceilalți care gestionează fonduri europene, sunt verificați de către Curtea de Conturi, pentru că ei gestionează bani publici”.

Întrebat despre numirea lui Cătălin Canciu în funcția de secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, primarul Marian Dragomir spune învățământul brăilean a scăpat de o pacoste.

”Sunt două aspecte. În primul rând a scăpat învățământul brăilean de o pacoste. Dar tot nu am înțeles un lucru. Teoretic, partidele ar trebui să promoveze oameni care au anumite cunoștințe în domeniul respectiv, aici putem să concretizăm, e doar o glumă: baba și mitraliera, Canciu și antreprenoriatul, sau Canciu și mediul de afaceri. Cum poți să pui să răspundă de mediul de afaceri o persoană care toată viața a fost angajat doar la stat, nu a condus nici măcar o zi o firmă privată, sau nu a fost angajat în privat. În schimb, dânsul este foarte bun pe zona de turism. Acum va putea să se plimbe peste tot, sub umbrela faptului că este secretar de stat la Ministerul Turismului. Bineînțeles că nici acolo nu o să înțeleagă nimic, la fel cum nu a înțeles în acești ani, în care a fost la Inspectoratul Școlar(…) Pe unii îi interesează doar ciolanul. Dacă pe el nu l-a interesat să fie la Brăila în timpul examenelor de bacalaureat sau capacitate, nu l-a interesat nici să înceapă anul școlar. Dacă era un inspector dedicat, pregătea începerea anului școlar și pleca la cinci, șase zile, după ce începea școala”,

a declarat primarul Marian Dragomir.

Imediat după ce a fost confirmat în funcția de secretar de stat, Cătălin Canciu s-a grăbit să le transmită un mesaj directorilor de unități de învățământ din Brăila, prin care le aducea la cunoștință faptul că se îndreaptă spre o funcție ”de top”.

”Dragi colegi,

Mă despart temporar de învățământul preuniversitar, locul în care m-am format și împlinit profesional și mă îndrept spre o funcție de top care mă onorează foarte mult. Am avut multe realizări și satisfacții de care ne-am bucurat împreună, într-o echipă care a funcționat fără cusur de cele mai multe ori. Succese maxime în noul an școlar! Cu prețuire, C.C.”,

le-a transmis Canciu colegilor, pe whatsapp.
Reacția viceprimarului Alexandru Jantea, după dezinteresul de care a dat dovadă Cătălin Canciu față de începerea noului an școlar: ”probabil că a reușit să-și bage toții sacii în căruță”

Prezent la conferința de presă, viceprimarul Alexandru Jantea l-a ironizat pe Cătălin Canciu, folosindu-se de declarațiile făcute de liberal într-o conferință de presă anterioară.

”Probabil că a reușit să-și bage toții sacii în căruță și acum a putut să plece. Nu a spus dumnealui asta, atunci când a fost întrebat de o posibilă ascensiune la funcția de secretar de stat: întâi să-și vadă sacii în căruță și după aceea vorbește. Este declarația dumnealui pe care am citit-o în presă. Bine că a reușit acum să-și încarce căruța”,

a subliniat viceprimarul Alexandru Jantea.

Reamintim faptul că liberalul Cătălin Canciu a avut o ieșire nefericită într-o conferință de presă, când a fost întrebat dacă va fi propus pentru funcția de secretar de stat. Acesta a declarat că este prea devreme să se pronunțe pentru că nu s-a văzut încă ”cu sacii în căruță”.

Întâi și-a văzut sacii în căruță și apoi și-a adus aminte că începe școala și nu l-a mai interesat. A plecat, așa cum le-a scris pe grup profesorilor, într-o funcție de top!”,

a spus primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry