Dragomir: ”Putem să spunem cu tristețe că avem o grădiniță modernizată pe fonduri europene, dar care a fost desființată de Inspectoratul Școlar!”

Primăria Brăila a finalizat lucrările aferente contractului de finanțare europeană nr. 3860/12.02.2019 pentru proiectul „Eficientizare energetică Grădinița cu program prelungit nr. 36 Furnicuța”.

Obiectivul general al proiectului „Eficientizare energetică Grădinița cu program prelungit nr. 36 Furnicuța” a constat în creșterea eficienței energetice a clădirii, scăderea consumului anual de energie primară, precum și scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră.

”Acum, vă spun sincer că avem un regret la această grădiniță, legat de faptul că noi am inclus-o pentru finanțare, dar Inspectoratul Școlar a desființat această grădiniță ca și structură de învățământ, în timp ce se afla în proces de reabilitare pe fonduri europene, fără să țină cont de faptul că ea va fi modernizată și va avea un grad de atracție mult mai mare pentru copii”,

a transmis primarul municipiului Brăila.

În ciuda eforturilor Inspectoratului de a scoate această grădiniță din circuit, ea va funcționa în continuare sub conducerea Școlii nr. 32 și va primi copii din cartierul Obor.

”Deși Primăria municipiului Brăila s-a opus acestei desființări, pentru că noi avem un rol consultativ, Inspectoratul Școlar a luat această decizie unilaterală, a impus-o, iar ministrul a emis un ordin în acest sens, pe care l-am primit în urmă cu o săptămână și jumătate.

Putem să spunem cu tristețe astăzi că avem o grădiniță modernizată pe fonduri europene, care arată foarte bine, dar care a fost desființată de Inspectoratul Școlar și mutată în subordinea Școlii nr. 32.

Am avut o discuție cu directorul Școlii nr. 32, pentru că fiind o grădiniță modernizată pe fonduri europene, există o procedură obligatorie ca ea să-și păstreze destinația ca spațiu de învățământ, timp de cinci ani. Pentru că la Școala nr. 32 am găsit cadre didactice extraordinare, dânșii ne-au confirmat nouă, ca și Primărie, faptul că această grădiniță își va păstra destinația ca unitate de învățământ, mai mult de 5 ani, cum prevede ghidul”,

a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Valoarea totală investiției este: 421.023 euro

–         353.023 euro (1.726.284 lei) – Fonduri europene (1.346.284 lei suma nerambursabilă și 380.000 lei contribuția Primăriei Brăila)

–         68.000 euro (333.092 lei ) – Dotări suplimentare din bugetul Primăriei Brăila

”Noi asta ne dorim, cu siguranță preșcolarii vor învăța de acum în colo în acest spațiu. Acesta este obiectivul nostru pentru viitor. Dacă tot vorbeam despre realizări, un alt proiect care pe noi ne bucură este faptul că Primăria a alocat anul acesta o sumă de aproximativ 500 de mii de lei pentru reabilitarea covorului asfaltic din curtea școlii, care nu a fost reabilitat niciodată. Vom începe anul școlar cu multe realizări”,

a declarat directorul Școlii nr. 32 – Dimitrie Cantemir, Trăistaru Cristina.

În această grădiniță își desfășoară activitatea:

–         120 de copii preșcolari împărțiți în 6 grupe (4 grupe cu program prelungit în intervalul orar 600 – 1800 1 grupă cu program normal dimineața 800 – 1200 și 1 grupă program normal după-amiaza, 1400 – 1800)

–         10 cadre didactice, 4 personal nedidactic și 1 asistentă medicală.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry