Faleza Dunarii nu poate fi reabilitata! 40 de hectare au fost concesionate, in decembrie 2006, catre APDM Galati

Faleza Dunarii nu poate fi reabilitata! 40 de hectare au fost concesionate, in decembrie 2006, catre APDM Galati

 

 

Stiati ca o parte din faleza nu este in administrarea Primariei Braila? 40 ha au fost concesionate catre Compania Nationala “ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII MARITIME” SA, prin HG nr. 1908/26 decembrie 2006, care a extins regimul de zona libera in Portul Braila pe o suprafata de 403.880 metri patrati, suprafata care a ramas in administrarea Ministerului Transporturilor si in concesionarea APDM Galati.

“Asteptam sa primim o parte din faleza, deoarece ea nu ne apartine in totalitate si dupa ce o vom primi vom putea sa accesam un program cu finantare europeana pentru reabilitarea ei. Daca va uitati in buget, noi am prins deja, pe regenerare urbana reabilitarea falezei, dupa ce vom primi proprietatea ei, de la APDM. Au fost transmise toate documentele catre Guvern.(…) Faleza a apartinut Primariei Municipiului Braila, dar in mandatul domnului primar Cibu a fost transmisa catre APDM”, a declarat primarul Marian Dragomir.

 

 

In ceea ce priveste accesul persoanelor cu dizabilitati pe Faleza Dunarii, primarul a declarat ca are in vedere crearea rampelor necesare pentru deplasare, insa momentan nu se poate interveni pe proiect, chiar daca au trecut 5 ani de cand a fost finalizat.

“Persoanele cu dizabilitati pot ajunge la scena, folosind traseul prelungirea strazii Grivita, pe vad si apoi zona din spatele Finantelor. Pe zona aceasta, fiind un proiect de reabilitare cu fonduri europene, nu se pot face modificari ale proiectului, timp de 5 ani de la finalizarea lui. Orice interventie pe zona respectiva va duce la returnarea intregii sume”, a declarat Marian Dragomir.

Dupa trendul “nicio licitatie fara contestatie”, Braila a devenit orasul cu “niciun proiect fara litigii”. Motivul pentru care nu se poate amenaja o rampa, pe toata lungimea scarilor, este din cauza ca administratia locala se afla in plin proces cu constructorul.

 

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry