Fonduri europene pentru Faleza Dunării! Proiectul a fost depus iar lucrările ar urma să înceapă în vara anului 2023!

La începutul săptămânii, consilierii locali au aprobat două proiecte care au fost depuse apoi spre finanțare pe fonduri europene. Este vorba despre un parc de fitness pe Faleza Dunării și un amplu proiect de modernizare a zonei de belvedere.

Din experiența avută cu proiecte similare, cel mai probabil, lucrările vor începe în vara anului 2023.

Proiectul, privind modernizarea falezei, are o valoare de 900 de mii de euro, sumă la care Primăria municipiului Brăila va veni cu o cofinanțare substanțială.

”Un lucru extraordinar pentru brăileni este că anul trecut, în toamnă, am finalizat modernizarea falezei, în zona de promenadă, cu sisteme de irigații computerizate și am gazonat-o, iar acum, depunem un proiect cu finanțare europeană, de aproximativ 900 de mii de euro, pentru modernizarea taluzului. Este vorba despre zona de promenadă de sus, unde stau foarte mulți tineri, inclusiv cele două piațete și scările.

Este un lucru extraordinar, faptul că vom depune acest proiect și vom primi cofinanțare. Pe lângă cofinanțarea de la Uniunea Europeană, va fi nevoie să alocăm și din bugetul Primăriei aproximativ jumătate din sumă, deoarece investiția este mai mare decât suma maximă care se poate acorda prin fonduri, pe acest program”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Parcul de fitness va fi amenajat în zona debarcaderului, alături de parcul de skate și adăpostul pescăresc.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry