FRF s-a exprimat cu privire la gardul stadionului! S-au încins spiritele în CLM! Liberalii nu-și recunosc greșeala! Jantea, către Drogeanu: ”Probabil că el, atunci când juca pe câmp, nu avea gard”

  • Reprezentantul FRF a venit la Brăila, a vizualizat, a măsurat în teren și a emis o opinie: din punct de vedere al gardului, stadionul îndeplinește condițiile minime de omologare!

Discuțiile au pornit de la o remarcă neinspirată a consilierului liberal Petrică Popa, care a comparat stadioanele pe care se joacă Campionatul Mondial de fotbal, din Qatar, cu cel de Liga a II-a, pe care îl modernizează administrația locală, în Cartierul Vidin.

În ciuda faptului că s-a discutat intens despre gardul Stadionului Progresul, în ultimele trei ședințe ale Consiliului Local Municipal, Popa Petrică nu a înțeles nici până la acest moment că acel gard este o condiție obligatorie pentru omologare. Liberalul vorbește de stadioane care găzduiesc Campionate Mondiale și face mișto de proiectul stadionului din Vidin, deși a fost prezentată, inclusiv în raportul de specialitate al proiectului, această obligativitate.

”Am urmărit câteva meciuri de fotbal, de la Campionatul Mondial. Am rămas dezamăgit. Ăștia nu aveau garduri acolo, niște gărdulețe mici, așa. Ar trebui să vină la Brăila să vadă ce realizări avem noi, că s-ar putea, nu știu dacă prevede proiectul, să punem și un gard electric la Stadionul Progresul”, a fost declarația halucinantă a liberalul Petrică Popa, în plenul CLM.

După această intervenție nefericită, primarul Marian Dragomir, având un as în mânecă, l-a întrebat din nou pe liberalul Alexandru Drogeanu, dacă își păstrează părerea asupra gardului. Consilierul PNL a declarat că în opinia sa acel gard trebuie dărâmat și că stadionul nu va fi omologat altfel.

După o serie de miștouri, râsete și chicoteli, primarul i-a anunțat pe consilieri că a solicitat o expertiză preliminară din partea Federației Române de Fotbal, care a trimis un specialist la Stadionul Progresul. În urma acestei vizite, inspectorul a semnat și avizat faptul că stadionul corespunde cerințelor minime de omologare, din punct de vedere al distanțelor cuprinse între limitele de margine ale terenului de joc și gardul împrejmuitor.

”Domnule consilier, tot ce ați vorbit, timp de trei ședințe, doar ne-ați indus în eroare. Ați afirmat lucruri total false și v-ați făcut de râs. Nu vă pricepeți domnule consilier, ne-ați dat lecții, timp de trei ședințe, pe lângă subiect. Este document scris, cu viza Federației Române de Fotbal, în urma verificărilor pe care aceștia le-au făcut în teren. Vă recomand să nu mai insistați, atunci când nu vă pricepeți(…) Cred că ar fi decent, nu să vă cereți scuze, pentru că nu o să o faceți, dar să nu mai insistați pe acele tonuri și să vă documentați înainte”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.


S-au încins spiritele în Consiliul Local Municipal! Jantea, către Drogeanu: ”Acest Maradona din Brăila, aparent nu are capacitatea de a înțelege și de a realiza că acel teren a fost autorizat

Nici măcar acest document nu le-a închis gura liberalilor. Drogeanu a continuat să spună că nu este convins de expertiza făcută de specialist și ar trebui ca el, împreună cu primarul, să meargă să măsoare terenul.

”Constructorul a apelat la Federația Română de Fotbal, pentru a trimite un specialist la fața locului pentru a-și pune viza pe o planșă aparținând proiectului tehnic. Specialistul de la FRF a venit, a vizualizat, a măsurat în teren și a emis o opinie pe care și-a asumat-o și a semnat-o că stadionul, cu privire la aspectul pe care noi l-am discutat de trei ședințe și anume gardul – prezintă condițiile minime de omologare(…) Eu înțeleg că dumneavoastră acum doriți să încercați să găsiți o variantă de a vă scoate colegul din acest impas dar adevărul este că, colegul nostru, acest Maradona din Brăila, aparent nu are capacitatea de a înțelege și de a realiza că acel teren a fost autorizat”, a atras atenția viceprimarul Alexandru Jantea.

Declarațiile viceprimarului au încins spiritele în ședință și a fost nevoie ca președintele să intervină pentru a fi restabilită ordinea.

”Eu înțeleg că domnul Drogeanu a fost mare fotbalist dar probabil că el, atunci când juca, juca pe câmp și nu avea gard”, a declarat viceprimarul Alexandru Jantea.