Furnicar de utilaje și muncitori în Lacu Sărat! Asociația de Dezvoltare promite schimbarea la față a întregii stațiuni!


Stațiunea va găzdui evenimente culturale organizate de Primăria municipiului Brăila, în sezonul estival

Primăria Brăila, Primăria Chiscani, dar și Consiliul Județean s-au asociat anul trecut şi au format Asociația de Cooperare şi Parteneriat local pentru Dezvoltarea Stațiunii Lacu Sărat, iar cele trei entități publice au stabilit să aloce fiecare câte 500.000 lei pe an, în total 1,5 milioane lei anual pentru dezvoltarea stațiunii.

”Modernizarea Stațiunii Lacu Sărat este o lucrare așteptată și necesară. Anul trecut s-a finalizat segmentul de drum de la sensul giratoriu până la linia de tramvai iar acum lucrările continuă într-un ritm foarte alert în interiorul stațiunii. În prima etapă se modernizează străzile, aleile pietonale, în ianuarie se scoate la licitație amenajarea spațiilor verzi, apoi Parcul din fața mânăstirii cu piatră naturală, spații verzi cu sistem de irigație computerizat, fântână arteziană luminată RGB, bănci ergonomice moderne, etc.

Asocierea dintre Primăria Brăila, Primăria Chiscani și Consiliul Județean Brăila se dovedește benefică pentru modernizarea stațiunii și vom continua. În sezonul estival o parte din manifestările culturale ale Municipiului Brăila se vor desfășura și în Stațiunea Lacu Sărat iar colaborarea va aduce mai multe proiecte benefice pentru cei care vor alege să se relaxeze pe malul lacului”,

a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

În toamna anului trecut, s-a turnat peste 2000 mp de covor asfaltic, iar intrarea în complexul turistic s-a schimbat total.

În ceea ce privește reabilitarea parcării, amenajarea spațiilor verzi și a unui loc de joacă pentru copii, aceste proiecte sunt programate pentru a fi demarate în 2023.

”Pentru că vremea ne permite, continuăm lucrările de investiții în Stațiunea Lacu Sărat. Constructorul este pe șantier și oricine vizitează în această perioadă stațiunea poate observa încă de pe acum unele schimbări. S-a modernizat intrarea în stațiune încă de la finalul anului trecut, iar acum se continuă cu străzile principale. Sunt convins că până la debutul sezonului estival, turiștii care vor veni în Lacu Sărat, vor găsi o stațiune modernă”,

a declarat Busuioc Costică Cojea, primarul comunei Chiscani.

Conform acordului cadru, societatea ”Micatis Prod” SRL are la dispoziție trei ani pentru a asfalta complet stațiunea Lacu Sărat. Contractul are o valoare de 4.488.152,80 lei fără TVA

”Am început anul în forță. Atingerea unor temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă ne-a permis ca astăzi să reluăm lucrările în stațiune. Activitatea este susținută pe mai multe segmente astfel încât, într-un timp scurt, cât mai multe din obiectivele de lucru să fie atinse. În această etapă se scot și se montează borduri, se intervine la sensul giratoriu și se va încheia cu asfalt nou pe străzi și trotuare. Cei care aleg să vină în stațiune în această perioadă trebuie să știe că se intervine pe toate aleile, astfel că accesul poate fi îngreunat pe o perioadă scurtă”,

a declarat președintele Asociației de Cooperare şi Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Stațiunii „Lacul Sărat”, George Caranica.

Lacu Sărat înregistrează anual o medie de 12.500 turiști, însă numărul lor va continua să crească pe măsură ce investițiile din stațiune vor prinde contur. Scopul Asociației este de a încuraja dialogul permanent, atât cu instituțiile publice cât și cu operatori privați, sau simpli cetățeni, în vederea implementării celor mai eficiente soluții pentru dezvoltarea cât mai armonioasă a stațiunii.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry