Gropeneanu a pus ochii pe Blasova! Afaceristul mai are un restaurant în zona lacului, pentru care nu deține autorizație de funcționare!

Consiliul Județean Brăila spune că a răspuns solicitării venite din partea mediului de afaceri, în acest caz fiind vorba de o singură solicitare a afaceristului Aurel Gropeneanu, cu privire la concesionarea, pe o perioadă de 30 de ani, a unui teren în suprafață de 8.018 mp, în apropierea Lacului Blasova.

Proiectul privind concesionarea terenului a fost votat în ultima ședință de Consiliu Județean, atunci când s-a stabilit și prețul de plecare al licitației de 1,7 euro pe mp.

Dacă va câștiga licitația, firma lui Gropeneanu are la dispoziție 2 ani pentru certificatul de urbanism, PUZ și alți trei ani pentru a rezolva problema cu apa potabilă și sistemul de canalizare, care lipsesc în această zonă. Cele două condiții, cât și timpul de realizare al obiectivelor, sunt esențiale în păstrarea contractului de concesiune.

Aceasta nu ar fi prima investiție făcută de Gropeneanu în zona Lacului Blasova. Pe lângă concesiunea asupra luciului de apă, afaceristul mai deține și un restaurant cu o capacitate de 200 de locuri pentru care nu deține autorizație de funcționare, din lipsa apei curente, conform declarațiilor făcute de președintele Consiliului Județean.

”Am luat decizia, pentru a câștiga bani la Consiliul Județean, am făcut o expertiză pentru a afla prețul pe metru pătrat, în ședințele anterioare. Astăzi(n.r. 23 august) am aprobat în ședință de Consiliu Județean caietul de sarcini, pentru efectuarea pe acel teren de 8000 de mp a unui complex turistic, care va conține o stație de epurare și o stație de tratare a apei”, spune președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

Proiectul prevede amenajarea unor spații de cazare, loc de joacă pentru copii și o parcare care să deservească turiștilor.

Firma lui Gropeneanu este cea care administrează și luciul de apă al Lacului Blasova, obținut tot prin concesiune, încă din 2005, când președinte al Consiliului Județean era fostul baron PSD Gheorghe Bunea Stancu.

Printre firmele pe care le deține Gropeneanu se numără și Micatis Prod – cea care a câștigat mai multe licitații de asfaltare a străzilor din Brăila, dar și din stațiunea Lacu Sărat.


CITEȘTE MAI MULT


Aurel Gropeneanu a fost în decembrie 2021 protagonistul unui accident rutier, care s-a soldat cu 3 persoane rănite. La acea dată Biroul de Presă al IPJ Brăila a transmis faptul că șoferul vinovat era sub influența băuturilor alcoolice, în urma testării rezultând o alcoolemie de 0,58mg/l în aerul expirat. Pe numele lui s-au întocmit un dosar penal care se află și la această dată în lucru.

Accidentul s-a produs la intersecția străzilor Radu Campiniu cu Ana Aslan. Gropeneanu se pare că nu a respectat semnele de circulație și a pătruns în intersecție fără să se asigure, lovind astfel un autoturism care circula regulamentar. Una dintre cele trei victime a suferit multiple traumatisme și chiar și-a pierdut conștiința în urma accidentului.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry