În 2017, Dacia Unirea Brăila a primit bani publici! Dragomir: ”Au depus banii înapoi, la casierie, ca să nu se aleagă cu dosar penal! Echipa rudelor deputatului PNL”

Plecând de la realizările echipei de handbal, consilierii s-au întrecut în acuzații, în ultima ședință de Consiliu Local, arătând cu degetul spre administrație, care finanțează clubul HC Dunărea.

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a clarificat cu această ocazie scandalul din jurul clubului de fotbal Dacia Unirea Brăila. Edilul spune că echipa nu este a brăilenilor, clubul fiind privat și administrat de rudele deputatului de la Cireșu, Alexandru Popa(PNL).

Mai mult, în 2017, când clubul a beneficiat de fonduri publice, în baza unui proiect depus, administratorii au fost nevoiți să aducă banii înapoi pentru că nu putea justifica cheltuielile.

”În 2017, am dat bani la echipa aceea privată de fotbal, care aparține rudelor deputatului dumneavoastră. Și după aceea știți ce au făcut? Când le-am cerut justificarea banilor și nu au putut să o facă, în scris, avem documentele în acest sens, ca să scape de dosar penal, au venit și au depus banii cash, cum le place unora să spună, sau numerar, la casierie la Primărie. De ce? Ca să nu se aleagă cu dosar penal, că au depus dublă factură și la Consiliul Județean și la Primăria Brăila. Le atârna dosarul penal deasupra capului.

Din momentul acela am terminat cu susținerea echipei private, la care rudele deputatului dumneavoastră sunt acționari. Dacă au echipă privată să o susțină, nu să vină în Consiliul Local să ceară bani publici pentru interese personale(…)

Știm toți că rudele deputatului dumneavoastră dețin Dacia Unirea și o vindeți peste tot că este echipa Brăilei. Nu domnule, nu este echipa Brăilei, este echipa rudelor unui deputat PNL”, a atras atenția primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Riscând să se aleagă cu dosar penal, administratorii clubului, despre care primarul spune că ar fi rudele deputatului Alexandru Popa, au restituit fondurile primite prin Consiliul Local, în numerar, la casierie.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry