Învățământul brăilean a fost pus la picioarele PNL – este concluzia dată de PSD Brăila, după imaginile filmate de Popa, în școli!

Președintele Consiliului Județean Brăila și primarul municipiului au răspuns întrebărilor legate de clipurile electorale filmate de deputatul Alexandru Popa în două unități de învățământ din comuna Cireșu.

Iulian Chiriac, președintele CJ Brăila, spune că este exclus ca inspectorul școlar general, Cătălin Canciu, să nu fi știut de existența acestor materiale video, având în vedere faptul că el candidează în tandem cu deputatul Popa Alexandru, pentru primăria municipiului Brăila. Chiriac a atras atenția că, în 2020, Popa apărea în clipuri prin discoteci, unde se aruncau bani la lăutari, iar patru ani mai târziu se filmează în unitățile de învățământ din Cireșu.

”Este foarte clar și vădit că este sclavul șefului de partid, al acestui bătăuș de la Cireșu. Ce să-i permită șefului, șeful ia hotărârea. El doar a aprobat și a executat. Am văzut într-o broșură că el este un cuceritor, n-a fost niciodată slugă. Păi uite că la ei sunt slugi, cuceritori. Nu ne dorim și nu-mi doresc niciodată ca județul Brăila să fie transformat în Cireșu. Ca toată lumea să stea drepți, când trece mașina acestui individ să ne ascundem pe după gard, sau să intrăm în casă. Este ceva de noaptea minții. Eu cred că brăilenii știu și vor alege corespunzător. Știu să facă diferența!”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

Șeful PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brăila, a realizat o serie de materiale video electorale, în școala și grădinița din Cireșu.

În clip, educatoarea, fostă învățătoare a deputatului, are doar cuvinte de laudă pentru Alexandru Popa și nu omite(intenționat) să precizeze că acesta le-a fost alături ori de câte ori au avut nevoie de ceva: ”dotare, materiale”.

În aceeași serie de clipuri electorale mai apar, pe lângă fiica deputatului, un băiețel și o fetiță, care aleargă nestingheriți prin clasă, în timp ce educatoarea dădea interviuri pentru a-i spăla imaginea președintelui PNL Brăila.

”Un partid a politizat școlile! Așa ceva nu se face nici în afara campaniei electorale și cu atât mai puțin în campania electorală. Eu am zis de foarte multe ori că au intrat cu bocancii în școală, acum doar au certificat încă o dată acest lucru.

Astfel de oameni pozează în apărătorii învățământului, dar de fapt ei sunt cei care politizează învățământul în județ și în municipiu, iar aceste dovezi sunt unele foarte clare”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Legea Educației 198/2023, art. 11 (1), prevede: „În unitățile de învățământ preuniversitar și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, precum și în cadrul activităților desfășurate în mediul online de unitățile de învățământ preuniversitar sunt interzise discriminările pe criteriile menționate în Ordonanța Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția măsurilor afirmative dispuse de lege. Sunt interzise manifestările și propaganda de natură politică și prozelitismul religios”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry