Lecție de fair-play, din partea primarului Comunei Movila Miresii, la cursele de cai organizate de PNL, în ziua de Bobotează!

Indiferent de culoarea politică, sunt primari în județul Brăila care merită tot respectul pentru felul în care își gospodăresc comunele. Unul dintre primarii ”de 10” ai Brăilei este și Dumitru Panțuru, care din anul 2000 a fost ales să facă din Movila Miresii o comună europeană.

Anul acesta, de Bobotează, primarul Dumitru Panțuru a fost înștiințat de faptul că PNL intenționează să organizeze curse de cai, în comuna Movila Miresii. În ciuda faptului că organizatorii nu aveau obținută autorizația conform Legii 60/1991, pentru desfășurarea acestei activități sportive, Panțuru nu a vrut ca movilenii să fie privați de această manifestare deosebită.

În fiecare an, în mai multe comune din județul Brăila, de Bobotează, sunt botezați caii. Este ziua în care gospodarii se pot lăuda cu animalul din grajd, contând mai mult sau mai puțin premiul obținut în competiție, însă deosebit de mult renumele. Obiceiul presupune ca în ziua de Bobotează, după ce la biserică se termină slujba, preotul să boteze caii aliniați la locul desfășurării competiției.

Astfel, primarul Dumitru Panțuru a făcut demersurile necesare pentru a asigura la locul de concurs efective de jandarmi și un echipaj SMURD, astfel încât botezul cailor, dar și cursa, să se desfășoare în condiții de siguranță.

Contactat telefonic, primarul comunei Movila Miresii, Dumitru Panțuru(PSD) ne-a declarat:

”Pentru mine, ca primar, este mai puțin important ce face PNL-UL, prioritate a avut siguranța tuturor participanților la acest eveniment. Mă bucur că movilenii și-au botezat caii, conform tradiției, și nu au existat evenimente nefericite! Le mulțumesc pe această cale forțelor de ordine care au răspuns prompt solicitării noastre și au permis ca acest eveniment să se desfășoare în siguranță!”

În contextul politic actual, unde alianța dintre cele două mari partide politice, aflate la guvernare, pare să producă efecte doar la nivel național, gestul primarului Dumitru Panțuru ne arată că în spatele fiecărei sigle, în spatele fiecărei culori politice, se află și OAMENI care aduc cinste județului nostru.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry