MAI PRESUS DE LEGE! Amendată pentru a TREIA oară, în DOUĂ luni, firma contractată de familia deputatului POPA, sfidează în continuare statul!

I.T.M. Brăila a identificat pentru a treia oara același angajator din București, care folosea 3 persoane pentru prestare de activități de construcții fără a avea încheiate contracte individuale de muncă!

Firma, la care lucrau cele trei persoane, dintre care două din Rep. Moldova, SC PANGLAD CONS SRL, avea în plan construcția unui centru local de colectare a cerealelor în comuna Cireșu, localitatea Vultureni! SC PANGLAD CONS SRL a fost contractată de Cooperativa Agricolă Cireșu – AGRIPOP, iar fondurile sunt accesate prin AFIR.

”În data de 31.10.2022, inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, în urma unei acțiuni pe raza comunei Cireșu pentru depistarea cazurilor de muncă fără forme legale și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă, au identificat același angajator, cu sediul în București, care a mai fost sancționat în ultimele 2 luni, pentru primirea la muncă a persoanelor fără forme legale de încadrare”, a declarat șeful ITM Brăila, Liviu Arhire.

Urmare a verificărilor efectuate au fost identificate 3 persoane care prestau activitate, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, din care 2 persoane erau cetățeni moldoveni. Referitor la acest aspect a fost transmisă o informare, spre competența soluționare către Biroul pentru Imigrări al Județului Brăila.

Ca urmare, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 64.000 lei, dispunându-se măsuri de intrare în legalitate.

  • Firma, la care lucrau moldovenii, SC PANGLAD CONS SRL, avea în plan construcția unui centru local de colectare a cerealelor în comuna Cireșu, localitatea Vultureni! SC PANGLAD CONS SRL a fost contractată de Cooperativa Agricolă Cireșu – AGRIPOP!
  • La începutul lunii septembrie SC PANGLAD CONS SRL, care presta lucrări pentru firma familiei deputatului Popa Alexandru, fost amendată cu 200.000 lei. 12 persoane proveneau din Rep. Moldova și lucrau fără forme legale. 5 dintre moldoveni au fost îndepărtați sub escortă de pe teritoriul României.
  • La sfârșitul lunii septembrie, a urmat cel de-al doilea control. De data aceasta, au fost depistați în situații ilegale 9 cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 18 și 54 de ani, toți bărbați, din Republica Moldova, care desfășurau activități lucrative, fără forme legale.
  • Beneficiarul centrului de colectare cereale este ”AGRIPOP CIRESU COOPERATIVA AGRICOLA”, iar proiectul este derulat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, având o valoare de 4.652.443 lei

Firma contractată de familia deputatului Popa pare să nu aibă o problemă cu faptul că încalcă legea constant. Nici deputatul Popa nu pare să aibă o problemă cu faptul că o firmă folosește oameni la negru pentru a le construi soției și fratelui său un ”depozit de cereale”. Cu atât mai mult, deputatul Popa, președinte al PNL Brăila, este și membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice

Proiectul privind ”ÎNFIINȚARE CENTRU LOCAL DE COLECTARE CEREALE LA COOPERATIVA AGRICOLA AGRIPOP CIREȘU” a fost scos la licitație în data de 24 septembrie 2021. Obiectivul de investiții beneficiază de fonduri europene în valoare de 1 milion de euro, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale(AFIR).

Societatea AGRIPOP CIRESU COOPERATIVA AGRICOLA are trei administratori: Popa Mihai Leonard, Stancu Elena și Popa Ramona Ionela – ultima persoană, soția deputatului Popa Alexandru, fiind și beneficiarul.

La capitolul asociați sunt trecute următoarele societăți: POPALEX COM SRL, POPA RAMONA IONELA II, AGRO ANASMASR SRL, POPA MIHAI LEONARD II și ELI RENTING SRL. Cooperativa a fost înființată în urmă cu 4 ani.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry