Mihai Tudose: ”De ce PNL acceptă experimentele criminale de la Ministerul Sănătății?”

Medicul Ioana Mihăilă este propunerea USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății. Ioana Mihăilă este fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog. Ea a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, în mandatul lui Vlad Voiculescu.

Europarlamentarul Mihai Tudose a criticat desemnarea unui medic endocrinolog, care nu are ”un folos” în pandemie, la conducerea Ministerului Sănătății.

Au pierit ieri 237 de români, record absolut de la începutul pandemiei. Dar România nu are încă ministru la Sănătate! Iar propunerea UsrPlus pentru cel mai important minister în acest moment este o persoană cu pregătire în endocrinologie fără vreun folos în pandemie și forța politică a 2078 de voturi (3,03%), căpătate în alegerile pentru Primăria Oradea… Și foarte important: discipolă a lu’ diamantu’ Voiculescu-Vlăduț-Omul-Legenda……

De ce se gudură atunci, atât de jalnic, UsrPlus pe lângă PNL pentru a rămâne în brațe cu ministerul vital pentru țară, dar pe care e evident că nu-l poate administra?

De ce, la rândul său, PNL acceptă experimentele criminale de la Ministerul Sănătății?

Sunt întrebări la care trebuie să răspundă comisia parlamentară pentru anchetarea gestionării pandemiei, comisie pe care o solicită, de trei săptămâni, PSD.

În Franța, de exemplu, o comisie similară a prezentat în decembrie un prim raport, după șase luni de activitate. În Belgia și în alte democrații funcționale din UE, au fost create, de asemenea, astfel de comisii de anchetă.

Sau coronadictatura “competenței” asimptomatice de la Palatul Victoria o fi în afara controlului parlamentar?!

Între timp, mor români… De care guvernanții își bat joc și după moarte, prin haosul – intenționat și manipulator? – al raportării deceselor de Covid.

Români pentru care hemoragia de fondatori ai USR către AUR nu mai înseamnă nimic. Nici măcar o glumă proastă și sfidătoare.

Ce prăpastie tragică între viața reală și joaca acestor neisprăviți de-a politica!…, a declarat vicepreședintele PSD, europarlamentarul Mihai Tudose.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României.

Ioana Mihăilă va fi al patrulea ministru al Sănătății în timpul pandemiei, după Victor Costache, Nelu Tătaru și Vlad Voiculescu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry