Organizația Municipală a PSD Brăila are o nouă conducere! Primarul Dragomir: ”Nu putem uita niciodată cum a fost în opoziție! Toate acele sabotaje ale lor ne-au determinat să luptăm mai mult!

Organizația Municipală a Partidului Social Democrat și-a ales astăzi noua conducere. Primarul Marian Dragomir a fost ales cu unanimitate de voturi iar în funcția de prim-vicepreședinte a fost ales Alexandru Jantea.

Viceprimarul a fost printre primii candidați care a ținut un discurs în fața social democraților care au participat la conferința de alegeri. Jantea l-a asigurat pe primarul Marian Dragomir de sprijinul său, atât în alegerile care vor urma cât și în proiectele care privesc dezvoltarea municipiului Brăila.

”Toată lumea știe că eu am nevoie de mai multă diplomație! Mulțumesc domnule primar Dragomir pentru că ați avut nebunia de a merge în 2016 pe mâna unui tânăr care nu se evidențiase în viața politică până atunci și care era considerat de mulți prea agresiv. Încă nu m-am schimbat în această privință și nici nu cred că o voi face pentru că aceasta este natura mea(…)

În 2024 ne vom confrunta cu două opțiuni. Prima opțiune este aceea să stăm liniștiți și să sperăm, iar a doua este aceea de a ne lupta pentru ideile și valorile noastre. În 2024 nu ne vom lupta cu un partid politic anume. În 2024 ne vom lupta cu noi înșine!

În 2024 eu voi fi în prima linie și voi da tot, ca și până acum. Sunt convins că vom fi cu toții acolo”

a declarat prim-vicepreședintele PSD, viceprimarul Alexandru Jantea.

Din echipa lui Dragomir, pe posturile de vicepreședinți, au fost aleși: subprefectul Loredana-Virginia Badiu, fostul președinte al Organizației Municipale, consilierul Sorin Eugen Boșneag, viceprimarul Doinița Ciocan și consilierii Florin Dumitru, Cornelia Neacșu, Răzvan Orzan, Dan Vărzaru. Consilierul municipal Daniel Tudose a fost ales în funcția de secretar executiv.

Mihai Tudose, despre rocada de la guvernare: ”Va fi foarte important ca administrația locală, primarul Marian Dragomir și președintele Consiliului Județean, să-și găsească sprijin în formula guvernamentală PSD și în viitorul prim-ministru PSD”

La alegeri a participat și vicepreședintele Partidului Social Democrat, europarlamentarul Mihai Tudose, care a vorbit despre proiectele administrației brăilene, despre alegerile din 2024, și despre ce va însemna rocada de la guvernare pentru municipiul și județul Brăila.

Mihai Tudose a recunoscut dezvoltarea frumoasă de care a avut parte Partidul Social Democrat la Brăila, în ultimii 15 ani, și l-a felicitat pe Marian Dragomir pentru că și-a ales o echipă de tineri care să ducă mai departe valorile social-democrate.

Cu toate astea, fostul premier al României i-a atras atenția noului președinte asupra faptului că rezultatele partidului trebuie să se regăsească constant la toate alegerile, fie locale, parlamentare, europarlamentare sau generale.

”Ideea că la locale ne rezolvăm treaba și la generale… lasă că se amestecă într-o oală mare, nu merge! Anul viitor va fi unul dintre cele mai complicate momente din ultimii 30 de ani. Cu atât de multe alegeri, într-un timp atât de scurt.

Trebuie să recunoaștem că va avea un cuvânt greu de spus și performanța guvernului PSD, care va veni din mai. Va fi foarte important ca administrația locală, primarul Marian Dragomir și președintele Consiliului Județean( peste două zile și președinte al Organizației Județene) să-și găsească sprijin în formula guvernamentală PSD și în viitorul prim-ministru PSD.

Rezultatele noastre generează partea administrativă. Dacă partea administrativă nu funcționează punem jos tot”,

a declarat europarlamentarul Mihai Tudose.

Președintele Organizației Municipale a Partidului Social Democrat Brăila, primarul Marian Dragomir: ”Poate nu sunt un primar perfect, dar sunt un om al faptelor!”

Primarul Marian Dragomir îi urmează pe Mihai Tudose și Sorin Boșneag în conducerea Organizației Municipale a PSD. După 15 ani, era timpul ca noua generație de politicieni să-și asume și răspunderea politică, nu doar administrativă.

În discursul său, Dragomir a vorbit despre realizările administrației PSD, despre sprijinul colegilor și a taxat guvernele care au încercat să șteargă Brăila de pe harta României.

”Cum credeți dvs. că aș putea eu să uit vreodată că o persoană de la Prefectură, când eram în opoziție, bineînțeles ne-a tăiat toate fondurile alocate Primăriei municipiului Brăila? Sau când un prefect, pe vremuri, boicota activitatea Primăriei? Nu putem uita niciodată cum a fost în opoziție! Toate acele sabotaje ale lor ne-au determinat să luptăm mai mult, pentru a câștiga alegerile(…)

Îmi aduc aminte și de vremurile frumoase de la guvernare, când domnul Tudose nu ne deschidea doar ușa lui, ne deschidea toate ușile la Guvern și eram bine primiți peste tot. Așa face și acum, chiar dacă nu mai este în Guvern(…)

Noi, la Brăila, ne-am făcut singuri de fiecare dată strategia și am câștigat alegerile. Am prezentat realizările noastre, proiectele de viitor și nu ne interesa să-i criticăm pe ceilalți. Suntem adepții campaniilor civilizate și pozitive! Nu ne interesează de alții! Avem destul, ce să vorbim despre noi!(…)

Unii spun că politica este arta negocierii și au negociat până au ajuns din compromis în compromis și s-au compromis și ei. Mie nu mi-a plăcut niciodată această definiție și nici nu am făcut compromisuri. Noi am câștigat alegerile, am făcut proiectele noastre și rezultatele s-au văzut. La fel ne dorim și pe viitor: suntem buni, câștigăm! Avem proiecte bune – ne aleg oamenii! Pe cei care critică, așa cum ați observat, nu-i votează nici rudele și nici brăilenii!(…)

La Brăila, la PSD, am rămas uniți și acesta este atuul organizației noastre! Avem idei diferite, nu suntem toți la fel, dar echipa funcționează! Este cel mai important lucru pe care putem să-l spunem despre PSD Brăila”,

a declarat președintele Organizației Municipale a Partidului Social Democrat Brăila, Marian Dragomir.

Pe parcursul conferinței, primarul Marian Dragomir și europarlamentarul Mihai Tudose l-au asigurat pe președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, de sprijinul lor în cadrul alegerilor care vor avea loc vineri, 27 ianuarie, atunci când social democrații vor alege președintele Organizației Județene.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry