Pompierii brăileni intervin pentru evacuarea apei din gospodării, în comuna Vădeni! A fost COD ROȘU de vreme severă imediată în județele Galați și Brăila!

Peste 30 de gospodării din Vădeni au fost inundate în urma codului roșu din această dimineață. Pompierii intervin cu două motopompe pentru evacuarea apei. Ploaia torențială a dus la acumularea a circa 70 litri pe metru pătrat.

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben și cod portocaliu de vreme severă, ambele valabile până în această noapte, la ora 2.00.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 02:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În intervalul menționat în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Maramureș, local în Muntenia și în nordul Olteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 02:00

Fenomene vizate:ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

În Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, precum și în estul Transilvaniei vor fi averse abundente, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry