Portul Brăila va beneficia de 126,82 milioane de lei pentru integrarea în fluxul internațional de mărfuri! Ministrul PSD, Sorin Grindeanu, a semnat contractul!

  • Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a semnat miercuri două contracte de finanţare de aproximativ 264 milioane de lei care vor îmbunătăţi capacitatea operaţională a porturilor Brăila şi Galaţi.
  • Potrivit oficialului, portul Brăila va beneficia de 126,82 milioane de lei pentru integrarea în fluxul internațional de mărfuri.

Prin acest proiect Portul Brăila va deveni un motor de creștere economică pentru Regiunile de Dezvoltare Sud-Est și Nord, inclusiv prin îmbunătățirea conexiunilor la rețelele TEN-T (Core și Comprehensive).

”Portul Brăila va beneficia de 126,82 milioane de lei pentru integrarea în fluxul internațional de mărfuri. Iar pentru creșterea capacității de mărfuri a acestui port va fi modernizată  infrastructura portuară și drumurile de acces interioare”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Lucrările care trebuie finalizate până la sfârșitul anului viitor (2023) vizează modernizarea danelor 26 și 27 și amenajarea acestora pentru creșterea capacității de mărfuri transportate pe căi navigabile interioare la 260.000 tone/an (până în anul 2030).

În luna martie a fost emis ordinul de începere a execuţiei lucrărilor din cadrul proiectului “Port Brăila – Lucrări de infrastructură portuară a sectorului portuar din incinta Bazin Docuri”. Obiectivul proiectului de modernizare şi dezvoltare a Portului Brăila este acela de a oferi condiţii optime pentru transportul naval de mărfuri, cu scopul de a promova mobilitatea durabilă la nivel naţional, regional şi local, capabil să asigure legături rapide şi eficiente cu pieţele internaţionale, asigurând totodată o infrastructură portuară la standarde europene. Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport pe căi navigabile va conduce la creşterea fluxurilor de mărfuri şi a gradului de utilizare a infrastructurii portuare, ceea ce va avea ca efect generarea de venituri atât la nivelul administratorului, cât şi al operatorilor portuari.

În prezent, prin Portul Brăila se derulează un trafic mediu anual de mărfuri de circa 870.000 tone/an (valoare estimată în analiza cererii la nivelul anului 2019). Urmare a implementării proiectului, se estimează că traficul de mărfuri va creşte cu circa 8% până în anul 2024 şi cu circa 23% (comparativ cu anul 2019) în anul 2030.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry