Prima zăpadă face victime în județul Brăila! Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier!

Astăzi, în jurul orei 10:40, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe DJ 221, în localitatea Cazasu, ar fi pierdut controlul asupra vehiculului și a intrat în coliziune cu un alt auto care se deplasa din sens opus.

”În urma evenimentului, a rezultat vătămarea corporală a patru persoane, cu vârstele cuprinse între 16 și 54 de ani, toate din municipiul Brăila, acestea fiind transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative”,

a transmis Biroul de Presă din cadrul IPJ Brăila.

De asemenea, în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că șoferul care ar fi pierdut controlul volanului nu avea echipat autoturismul cu anvelope omologate de iarnă, acesta fiind sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.305 lei, totodată, fiindu-i reținut și certificatul de înmatriculare, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru siguranța circulației pe drumurile publice din județ, polițiștii rutieri fac următoarele precizări, adresate participanților la trafic în ceea ce privește circulația pe drumurile publice:

  • În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor şi nu trebuie bruscate comenzile!
  • Pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când autovehiculul care circulă în față frânează brusc, trebuie mărită distanța în mers.
  • Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.
  • În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, lapoviţei sau ninsorii, folosirea luminilor de toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.
  • În aceste condiţii, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.
  • În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.
  • Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry