Primarul celei mai mici comune din Brăila și-a tras salariu de 15.000 lei! Tudorel Gîscă și-a stabilit singur suma, iar consilierii au votat-o!

Tudorel Gîscă și-a stabilit singur, încă din luna aprilie a acestui an, salariul de 15.000 de lei. Propunerea a fost votată de consilierii locali fără ca cineva să facă vreo intervenție și fără ca secretarul comunei să îl consulte în privința legalității.

Din aprilie, Tudorel Gâscă, primar al unei comune cu 892 de locuitori, cea mai mică din județ, din punct de vedere demografic, încasează lunar suma de 15.000 de lei. Mai mult decât încasează primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

În mod deliberat, Primăria Racovița a încălcat legislația privind salarizarea funcționarilor publici și a personalului contractual prin hotărâri de Consiliu Local. Astfel s-au stabilit salarii de bază la care au fost adăugate și sporuri sau alte facilități care încalcă prevederile legale actuale.

Întrebată despre legalitatea acestor acțiuni, Prefectura Județului Brăila spune că a solicitat în numeroase rânduri revocarea hotărârilor de Consiliu Local, însă nimeni nu a luat nicio măsură în acest sens. Din acest motiv, Prefectura a trimis documentele aferente către Camera de Conturi, pentru stabilirea legalității.

Pe 13 septembrie 2023, deputatul de la Cireșu anunța, într-o postare pe Facebook, trecerea lui Tudorel Gîscă de la PMP la PNL!

Toți primarii furați de deputatul de la Cireșu au bube… unele mai mari, altele mai mici, însă cam toate cu iz penal. Așa se face că și ultima ”achiziție” a deputatului, primarul PMP de la Racovița, nu iese din tiparul oamenilor pe care Alexandru Popa îi strânge în jurul lui.

”Echipa PNL Racovița are de azi un nou coleg în persoana primarului comunei, Tudorel Gâscă. Domnul primar, care până acum a fost membru PMP, a decis să se alăture echipei liberale.

Îi urez domnului primar bun venit alături de noi și îl asigur că voi fi alături de el și în calitate de președinte al Organizației Județene PNL și de parlamentar îl voi susține în realizarea proiectelor care vin în ajutorul comunității pe care o reprezintă”, se mândrea la acea dată deputatul de la Cireșu.

Amintim pe această cale că nici ceilalți primari ademeniți de Popa cu promisiuni deșarte nu stau mai bine. Primarul comunei Viziru s-a premiat singura de Ziua Femeii cu suma de 300 de lei din bugetul local, iar primarul din Chiscani riscă să falimenteze comuna după ce s-a apucat de defrișat pădurea din Lacu Sărat, într-un proiect pe fonduri europene, care nu a trecut nici măcar de consiliul local.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry