Primarul Dragomir: ”Învățământul brăilean mai primește azi încă o palmă de la ISJ Brăila!”

In anul in care Guvernul a decis desfasurarea cursurilor in on-line desi tarile europene au renuntat la aceasta procedura dupa primele luni, la Braila se reduc clasele de liceu.

La sedinta din 20.01.2021 Inspectoratul Scolar Judetean Braila propunea reducerea a 11 clase, conform documentelor transmise.

Propunerea respectiva a fost anulata prin Ordinul Ministrului Educatiei ca urmare a scaderii numarului de elevi din clase.

La sedinta din data de 27.01.2021, Inspectoratul Scolar Judetean Braila a propus din nou reducerea numarului de clase de la 96 existente in anul scolar 2020 / 2021, la 93 in anul scolar 2021 / 2022

Au votat pentru: Inspectoratul Scolar Judetean, Federatia Sindicatelor din Invatamant Spiru Haret Braila, Blocul National Sindical Filiala Braila, Consiliul Judetean al Parintilor, AJOFM Braila, ITM Braila, AJPIS Braila si Organizatia Trebuie.

Acestia si-au argumentat decizia de reducere a numarului de clase de la liceele teoretice si au sustinut ca un numar ridicat de elevi la liceele de prestigiu va scadea gradul de performanta.

Nu au fost de acord cu reducerea numarului de clase: Consiliul Judetean Braila, Primaria Municipiului Braila, Camera de Comert Industrie si Agricultura Braila, Patronatul Oamenilor de Afaceri Braila, Uniunea Generala a Industriasilor din Romania 1903, S.C. Unita S.A., S.C. Apan S.R.L.

Acestia au sustinut libertatea eleviilor de a-si alege singuri viitorul si sansa de a fi pregatiti de profesori renumiti de la liceele de elita, sau de a opta pentru o meserie in cadrul unui liceu tehnologic, fara a exista reduceri de clase si a li se dicta profesia.

Consideram ca este momentul reluarii cursurilor in sala de clasa deoarece invatamantul on-line a fost abandonat de tarile europene din cauza lipsei de eficienta.

Vom sustine intotdeauna elevii indiferent de optica discriminatorie impusa de cei care prin aceasta decizie distrug șansa la educație a copiilor nostri, se arată în comunicatul de presă transmis de primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry