Toata lumea plateste apa de ploaie! Daca CLM aproba eliminarea taxei din factura, aceasta va fi suportata din bugetul local

Toata lumea plateste apa de ploaie! Daca CLM aproba eliminarea taxei din factura, aceasta va fi suportata din bugetul local!

 

 

 Forma Legii aprobata, pentru eliminatrea taxei pe apei de ploaie, duce in eroare cetatenii care cred ca vor fi scutiti de aceasta taxa. Daca CLM va aproba trecerea hotararii privind eliminarea taxei pe apa de ploaie, absolut toti brailenii o vor plati, din bugetul local. Vorbim de sume care depasesc 700.000 de lei pe luna, bani pe care Primaria trebuie sa-i asigura catre CUP Dunarea. Bani de la bugetul local, adica bani de la noi.

Daca hotararea nu va trece de CLM, atunci primarul Marian Dragomir va fi tras la raspundere, de catre opozitie, dar si de catre brailenii care au semnat pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie, pentru ca, conform legii acum se poate elimina aceasta taxa din factura.

Ceea ce trebuie sa inteleaga brailenii este ca indiferent daca taxa apare sau nu in factura, noi o vom plati in continuare, din banii de la bugetul local.

Problema a fost semnalata de catre deputatul Emilia Meirosu, care a marturisit ca nu a votat aceasta Lege.

“In loc sa cerem eficienta si corectitudine din partea operatorului, taxa pe apa de ploaie va fi platita de la bugetul local! Nu este eliminata! Vom plati, probabil, impozite mai mari pentru a acoperi si taxa pe apa pluviala. Cam vreo 50 de mii de gospodarii din Municipiul Braila sunt apartamente in blocuri. Acestia vor ajunge sa plateasca si pentru cei care au case cu terenuri generoase”, a declarat deputatul Emilia Meirosu.

Mai mult, articolele cu modificarile aduse Legii sunt pline subventii si ajutoare pentru persoane si familii defavorizate, toate acestea fiind suportate tot din bugetul local.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry