Un SPITAL pentru COPII la Brăila! AUR propune refacerea fostei policlinici de pe Campiniu!

Cu toate că avem o secție de Pediatrie în Spitalul Județean Brăila, tot mai mulți brăileni își doresc un spital de copii, astfel încât să nu mai fie nevoiți să meargă la Galați sau la București, pentru a trata diferite afecțiuni. La momentul actual, în Brăila nu se pot face nici măcar intervențiile chirurgicale ușoare, cum ar fi cele de polipi sau amigdalite. Motivul: nici în Brăila, dar nici în Galați, nu sunt medici anesteziști pediatri.

Florin Cîrligea a propus amenajarea fostei policlinici de copii, ceea ce se numea, odată, Palatul Asigurărilor Sociale, de pe strada Radu S. Campiniu, într-un mic spital care să poată oferi servicii minime pentru copii. Clădirea a fost ridicată în anul 1935 și a trecut prim numeroase reabilitări.

”Administrația PSD se laudă că au construit școli, au renovat grădinițe, au făcut parcuri. Pentru ca acești copii să beneficieze de toate acestea neapărat nevoie să fie sănătoși.

În municipiu, eu îmi aduc aminte că încă din anul 1967/1968 Brăila avea un spital de Pediatrie, imobil care există și în ziua de astăzi. Clădirea a fost renovată pe bani mulți și de 6 ani se degradează în continuu.

Din 2016, această clădire care aparține de Ministerul Muncii nu are o utilitate. Nu s-ar putea să treacă, din proprietatea Ministerului Muncii în proprietatea Primăriei Brăila, această clădire și să fie făcute cabinete medicale pentru copii? Nu spun cel mai mare spital, ci cabinete pentru copii unde se pot face intervenții chirurgicale minime. Noi, la Brăila, dacă Doamne ferește un copil se îmbolnăvește sau are o urgență medicală, nu avem medic anestezist pediatru.

Ideea este că acea clădire poate fi transformată ușor într-un spital de Pediatrie fiind renovată și fără utilitate de 8 ani de zile. Ne-am dori foarte mult să realizăm acest proiect pentru brăileni”, a declarat președintele AUR, Florin Cîrligea, candidat la funcția de primar al municipiului Brăila.

Între anii 1955 și 1999 aici a funcţionat fosta policlinică de copii, considerată, la vremea aceea, una dintre cele mai bune unităţi medicale spitaliceşti din România.