Deputatul PSD, Nicu Niță: ”Guvernul va majora suma din salariul brut, scutită de impozit, de la 200 de lei la 300 de lei!”

Guvernul Ciolacu a găsit resursele necesare pentru a susține atât creșterea salariului minim brut, cât și majorarea scutirii fiscale. Aceste măsuri sunt esențiale pentru a spori puterea de cumpărare a populației și pentru a stimula creșterea economică.

”Începând cu 1 iulie, salariul minim pe economie va crește la 3.700 lei, un pas esențial către implementarea salariului minim european până la finalul anului. De la 1 ianuarie 2025, se urmărește ca salariul minim din România să atingă aproximativ 50% din salariul mediu pe economie.

Pentru a sprijini creșterea puterii de cumpărare a celor cu nivelul minim de salarizare, Guvernul va majora suma din salariul brut scutită de impozit de la 200 de lei la 300 de lei. Astfel, prin creșterea salariului brut cu 400 de lei, fiecare dintre cei 1,5 milioane de angajați cu salariul minim vor beneficia de un venit net suplimentar de 284 de lei”, a declarat deputatul PSD, Nicu Niță.

Pe lângă majorarea salariului minim brut, Guvernul a decis să mărească și scutirea fiscală lunară la 300 de lei, de la 200 de lei în prezent. Această măsură a fost solicitată de către IMM-uri, care speră că va ajuta la reducerea presiunii financiare și la stimularea economiei.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry