VIDEO: Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac: ”O să dăm o altă față imaginii Stațiunii Lacu Sărat, așa cum ne-am asumat!”

Primăria Brăila, Primăria Chiscani, dar și Consiliul Județean au bătut palma în 2021 şi au format Asociația de Cooperare şi Parteneriat local pentru Dezvoltarea Stațiunii Lacu Sărat, iar cele trei entități publice au stabilit să aloce fiecare câte 500.000 lei pe an, în total 1,5 milioane lei anual pentru dezvoltarea stațiunii.


La începutul lui 2023 s-au finalizat de montat bordurile mari și mici (pentru trotuare), au fost montate sisteme suplimentare de preluare a apei și a început asfaltarea stațiunii. S-a turnat primul strat de asfalt la străzi, apoi, în timp ce se ridică la cotă capacele de canalizare, geigerele de preluare a apei se vor finaliza trotuarele și apoi se va turna ultimul strat de asfalt.

În luna aprilie se continuă asfaltările și se va organiza licitația pentru mobilier stradal – bănci și coșuri de gunoi, iar în luna mai se va finaliza asfaltarea.

”Va fi luat mobilier stradal, băncuțe, va fi și iluminatul public realizat și în funcție de banii care vor rămâne, vom începe să amenajăm și parcarea din fața stațiunii, parcarea mare, după care vom trece la înfrumusețarea a tot ce înseamnă pădure, exact cum este în Parcul Monument, astfel încât să facem o curățenie totală în acea stațiune.

Avem în vedere un proiect pentru toată piațeta din fața mănăstirii din Lacu Sărat, astfel încât să înfrumusețăm tot parcul ăla acolo și să dăm o altă față imaginii Stațiunii Lacu Sărat, așa cum este normal și corect și așa cum ne-am asumat”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

Tot în mai se va începe montarea mobilierului stradal și se va demara procedura de amenajare a parcării de la intrarea în stațiune.


Principalele obiective ale Asocierii! Autoritățile promit o schimbare totală a Stațiunii Lacu Sărat:

  • Sensul giratoriu – Va fi asfaltat integral și se vor monta jardiniere cu flori semnalizate rutier. În timpul evenimentelor, jardinierele vor fi mutate, iar Piața Centrală a stațiunii (sensul giratoriu) se va transforma într-o scenă pentru artiști. Pe perioada evenimentului accesul auto va fi temporar restricționat
  • Spațiile verzi – La rectificarea de buget din acest an, Consiliul Județean, Primăria Brăila și Primăria Chiscani vor suplimenta banii și se va scoate la licitație amenajarea spațiilor verzi
  • Parcul englezesc – La rectificarea de buget din acest an Consiliul Județean, Primăria Brăila și Primăria Chiscani vor suplimenta banii și se va scoate la licitație placarea cu granit, reabilitarea fântânii cu sistem de iluminat RGB și amenajarea spațiilor verzi cu instalație de irigații computerizată
  • Parcul de joacă – Primăria Chiscani a depus proiect de finanțare pentru construirea unui parc de joacă
  • Câinii – Primăria Chiscani a demarat o licitație publică pentru strângerea lor. Asocierea formata din cele trei unități administrativ-teritoriale nu are drept de ridicare a câinilor
  • Plaja și lacul – Aparțin Agenției Naționale de Resurse Mineraliere care a concesionat sau închiriat porțiuni de plajă către diverse societăți comerciale. Asocierea nu are drept de exploatare sau intervenție pe plaje sau pe lac

În noiembrie 2022, Lacu Sărat a devenit, oficial, stațiune balneoclimaterică! Prin acest act normativ se are în vedere consolidarea cadrului legal pentru valorificarea terapeutică a factorilor sanogeni naturali și funcționarea unităților medico-balneare pentru patru localități care dispun de acești factori.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry