VIDEO Stadiul lucrărilor la podul peste Dunăre! Tudose: ”M-am săturat de cretini care spun: Domnule, n-a făcut nimic! Uite podul!”

Campania electorală a început, pentru PSD, cu o vizită la cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din România – podul peste Dunăre.

Podul suspendat peste Dunăre este o lucrare unică în România, fiind cea mai înaltă construcție – 192 m. Cel mai scump pod din România va uni Dobrogea de Moldova şi Muntenia, iar trecerea se va face pe la Brăila.

Campania electorală a debutat cu atacuri nefondate din partea opoziției locale, cu privire la asumarea acestui proiect atât de important pentru județul Brăila, replici care l-au determinat pe fostul premier Mihai Tudose să le răspundă liberalilor.

”E prima oară când îmi asum deschis realizarea acestui obiectiv, că m-am săturat de cretini care spun: Domnule, n-a făcut nimic! Până acum erau niște gropi aici. A început să crească podul. N-am făcut nimic? Uite podul!

Acest obiectiv este un vis al brăilenilor.

Acum vreo lună au venit cei doi colegi din administrația locală într-o vizită de lucru. Evident, domnii de la PNL, că atâta minte au, având doi neuroni neocupați, au spus: Dar ce caută primarul și președintele CJ acolo?

Domnule, primarul și președintele CJ au contribuit în mod determinant la implementarea proiectului, cu autorizații, cu tot ce înseamnă ordine de lucrări și punerea la dispoziție de teren pentru organizarea de șantier. Au fost parte implicată și sunt beneficiari ai acestui proiect, cu dezvoltarea orașului și a județului”, a declarat europarlamentarul Mihai Tudose.

Podul ar urma să fie inaugurat în 2021. Proiectul presupune amenajarea, în total, a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri vor fi pe teritoriul judeţului Tulcea.

“Plata lucrărilor, banii pentru constructor, știu că și i-a încasat și este la zi cu tot ceea ce a facturat și a lucrat. Nu sunt probleme de finanțare. Utilitățile s-au rezolvat mare parte dintre ele. Pe partea de utilități, apă și canal, deja s-a dat ordinul de începe și s-au început lucrările, pe electrice am terminat proiectul, urmează să începem execuția, iar pe gaze suntem la faza de proiectare”,  a declarat Marius Pușcașu, reprezentant Companiei Naționale de Administrare a Infrastucturii Rutiere.

Drumul principal Brăila-Jijila are o lungime de 19,095 kilometri, cu 4 giratorii şi 1 nod rutier. Până la km 7+940 va avea 2 benzi de circulaţie pe fiecare sens, iar de acolo – câte una pe sens. Drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin are o lungime de 4,328 kilometri şi are o bandă de circulaţie pe fiecare sens, cu 2 intersecţii. Pe ambele secţiuni de drum, viteza maximă permisă va fi de 80 km/h.

Contractul de proiectare şi execuţie a fost atribuit asocierii dintre firmele Astaldi SpA (Italia) şi IHI Infrastructure Systems Co. Ltd (Japonia).

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry