VIDEO – Taximetristul Epy, trântit la pământ de un polițist care a refuzat să se legitimeze

Taximetristul Epy, trântit la pământ de un polițist care a refuzat să se legitimeze

UPDATE – Compartimentul de Control Intern al Poliției a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă in rem

Incidentul petrecut noaptea trecută nu a rămas fără ecou. Inspectorii din cadrul compartimentului de Control Intern au demarat o anchetă pentru a stabili dacă agenții care au răspuns la solicitare au acționat conform legii.

În cauză s-a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, momentan in rem.

 

 

Brăilenii care circulă des cu taxiul prin municipiu, cu siguranță au urcat in mașina lui Epy. Tânărul în vârstă de 31 de ani, din Brăila lucrează pe taxi de câțiva ani, timp în care a reușit să câștige respectul colegilor săi de breaslă, dar și a clienților fideli, care îl sună pentru comenzi la orice oră din zi.

Ionuț Eparu, zis și Epy, s-a remarcat în comunitatea noastră prin deosebita implicare de care a dat dovadă, ajutând centrele de asistență veterinară și padocurile care se îngrijesc de câinii comunitari. Fiind un iubitor de animale, Epy a ales să-și personalizeze chiar și taxiul cu lăbuțe de patrupezi.

Întâmplarea a făcut ca Epy, care se afla în timpul programului, staționat în zona Piața Mare, să asiste la un spectacol vulgar, pus în scenă de câțiva brăileni aflați sub influența băuturilor alcoolice. Locuitorii din zonă au sunat la jandarmerie, iar scandalagii au fost imediat ridicați de aceștia. După ce lucrurile s-au liniștit a sosit și un echipaj de poliție, mult prea târziu.

Agenții probabil nu aveau cunoștință de aplanarea conflictului și i-au luat la întrebări pe taximetriști. Din spusele martorilor, se pare că Eparu le-ar fi cerut agenților să se legitimeze, moment în care, unul dintre ei a năvălit efectiv asupra taximetristului, fără a avea un motiv real, trântindu-l la pământ și punându-i cătușele.

În ciuda faptului că taximetriștii nu au opus rezistență, la fața locului a mai fost chemat un echipaj de poliție, care însă a plecat imediat, pentru că nu era necesară intervenția lor.

Probabil s-a supărat când a văzut că încep să îl filmez. Noi eram toți într-o mașină. Eram în timpul programului. Ei au venit, ne-au cerut să ne legitimăm și apoi au refuzat să facă și ei același lucru. Au vrut chiar să-mi ștergă filmarea de pe telefon, însă nu au reușit pentru că este blocat cu amprentă”, ne-a declarat Epy.

Taximetriștii nu înțeleg de ce poliția, în loc să îi apere, i-a tratat ca pe niște infractori.

M-a pus la pământ, mi-a pus cătușele. L-am rugat ca măcar pe procesul verbal, pentru că mi-a dat amendă 500 de lei, să se semneze, ca să știu și eu cum îl cheamă. A refuzat!”, a mai spus Eparu.

Colegii lui Ionuț au fost marcați de acest eveniment. Aceștia au declarat că nu au mai avut parte de astfel de incidente cu poliția, însă au condamnat vehement abuzul făcut de polițistul care, să nu uităm ca este plătit și din banii lor.

Meseria de taximetrist nu este una deloc ușoară. Poate fi plăcută, însă pericolul se ascunde la fiecare comandă preluată. Ca taximetrist nu știi niciodată cine se urcă în mașina ta, sau dacă îti plătește sau îți arată cuțitul. Poliția ar trebui să ne apere! Dacă lucram la birou la fel veneau și ne puneau la pământ? Nu este posibil așa ceva. Nu am facut nimic rău. Eram în timpul programului”, a declarat un coleg de-al lui Ionut Eparu.

Ionuț Eparu nu dorește să treacă cu vederea acest eveniment. Taximetristul a declarat că își va căuta un avocat și îl va trage la răspundere pe agentul care a refuzat să se legitimeze.

 

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry