Cum se fac cele mai bune coaste la cuptor. Rețetă senzațională!

Te-ai săturat de gustul fripturilor obișnuite, fade și fără gust? Atunci poți pregăti cea mai bună rețetă de coaste barbecue la cuptor! E atât de gustoasă încât te lingi pe degete!

Ingrediente:

  • 1 bucată coastă de porc;
  • 100 grame de zahăr brun;
  • 1 linguriţă de boia dulce;
  • 1 linguriţă de boia iute;
  • 1 linguriţă de piper negru măcinat;
  • 1 linguriţă de coriandru măcinat;
  • 1 linguriţă de piper;
  • 1 linguriţă de ienibahar;
  • 1 linguriţă de usturoi pudră;
  • 3 linguriţe de sare;
  • 50 ml ulei de măsline;
  • 150 grame de ketchup dulce;
  • 70 grame de ketchup iute;
  • 1 lingură de sos de soia;
  • 1 lingură de muştar dulce;
  • 1 lingură de sos barbeque;
  • 120 grame de miere.

Cum se prepară:

Pregătirea mixului de condimente: Într-un bol, amestecăm 100 gr de zahăr brun cu o linguriţă de boia dulce, una de boia iute, apoi adăugăm câte o linguriţă din: piper negru măcinat, coriandru măcinat, piper cayenne, ienibahar şi usturoi pudră. Se includ în mix şi 2-3 linguriţe de sare fină.

Pregătirea coastei de porc: Se îndepărtează mai întâi membrana alb-argintie de la suprafaţă; ştergem uşor cu câteva şerveţele de hârtie coasta de porc, apoi o ungem cu puţin ulei de măsline, care va ajuta condimentele să adere mai bine. Plasăm coasta pe o folie de aluminiu, apoi presărăm mixul de condimente cât mai uniform posibil pe ambele părţi. După finalizarea acestui pas, învelim totul cu folia de aluminiu şi lăsăm la rece carnea pentru 2-3 ore, timp în care condimentele o vor aromatiza.

Setăm cuptorul la 160°C. Turnăm câţiva stropi de ulei pe fiecare parte de coastă, pentru a preveni uscarea excesivă, apoi o punem într-o tavă cu grătar, o introducem în cuptor şi o lăsăm să se prepare timp de o oră.

Pregătirea glazurii: Într-o cratiţă pentru sosuri se amestecă 150 gr de ketchup dulce, 70 gr de ketchup iute, o lingură de sos de soia, una de muştar şi o lingură de sos barbeque, la care se adaugă 120 gr de miere. Se amestecă bine şi se prepară la foc mic pentru 5 minute după ce a început sosul să dea în clocot.

Glazurarea se va face în două etape: După o oră de preparare la cuptor, coasta se scoate, se pensulează cu jumătate din sosul pregătit în prealabil pe ambele părţi. Se reintroduce la cuptor pentru 10 minute la 200°C. Acelaşi procedeu se repetă încă o dată, la final rezultând o coastă cu glazură lipicioasă şi lucioasă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry