PNL face ce vrea la Inspectoratul Școlar – este concluzia fostului inspector general Viorel Botea, după clipurile filmate în școala din Cireșu!

Nici până la această oră, Inspectoratul Școlar Județean, condus de candidatul PNL la Primăria Brăila, Cătălin Canciu, nu a luat nicio măsură cu privire la clipurile electorale filmate de șeful său de partid, deputatul Alexandru Popa, în școala și grădinița din Cireșu. Într-o declarație de presă recentă, Canciu spunea că Inspectoratul i-a cerut un punct de vedere directorului școlii din Cireșu, însă nu a pomenit nimic de eventuale sancțiuni.

Viorel Botea, candidat ca Consiliul Județean pe listele AUR Brăila și fost inspector școlar general, a criticat atitudinea de slugărnicie de care a dat dovadă Cătălin Canciu, în fața președintelui PNL Brăila.

”Un lucru este foarte clar, directoarea trebuia demisă! Trebuia făcută anchetă la nivelul inspectoratului, ca să fie eliminate orice alte suspiciuni. Deja lucrurile se duc într-o direcție care nu are nicio legătură cu educația, o direcție care are doar legătură cu slugărnicia politică(…)

Contextul este următorul: noi, PNL, facem ce vrem la ISJ!”, a declarat Viorel Botea.

De cealaltă parte, Florin Cîrligea spune că șeful ISJ Brăila, Cătălin Canciu, nu ar fi îndrăznit niciodată să ia decizii drastice în comuna condusă de familia Popa.

”Vă dați seama ce însemna pentru domnul Popa, să-i știrbească cineva autoritatea la Cireșu, iar domnul inspector Canciu să fi avut tupeul să fi înlocuit sau să fi suspendat directoarea de acolo. Nu dădea bine pentru familia Popa, cum să-și permită cineva în enclava Cireșu să dea directoarea afară. Era un lucru mult peste puterea de înțelegere a unora”, a declarat președintele AUR Brăila, Florin Cîrligea, candidat la funcția de primar al municipiului Brăila.

Întrebat cum crede că se simte doamna Popa(cadru didactic în Cireșu), având acasă un analfabet, cu referire la soțul ei, deputatul Alexandru Popa, Viorel Botea a evitat răspunsul, susținând că nu este în măsură să judece alte cadre didactice. În schimb Botea a făcut precizarea că astfel de personaje ”certate cu limba română”, nu au ce căuta în Parlament.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry