S-au apucat de fărâmat o stradă proaspăt asfaltată! Euro Building nu avea autorizație pentru lucrările de pe Râmnicu Sărat

În data de 26.09.2024 polițisti locali din cadrul Compartimentului Inspecția în Construcții al Poliției Locale Brăila au depistat, pe Șoseaua Râmnicu Sărat, angajați ai firmei de construcții SC EURO BUILDING SRL, care executau săpături pe partea carosabilă , pe o distanță de 170 de m, în segmentul de drum din dreptul imobilului cu nr. 92, pe sensul de mers către D.N. 2B (Șoseaua de Centură). 

Din examinarea documentației tehnice, a avizelor și autorizațiilor, s-a constatat faptul că societatea, care, în prezent, execută lucrări la sistemul de alimentare cu apă potabilă și la sistemul de canalizare al Municipiului Brăila – zona Nord, ar fi trebuit ca, în perioada 03.07.2024 – 16.08.2024, să efectueze, pe Șoseaua Râmnicu Sărat, lucrări de construcție, respectând următoarele condiții: ”Lucrarea se execută cu șanț deschis; Lucările pe Șoseaua Râmnicu Sărat se vor executa fără să afecteze carosabilul și bordura. Lucrările de refacere a domeniului public afectat se vor executa conform Regulamentului aprobat prin HCLM nr.143/28.03.2023, modificat și completat cu HCLM nr. 130/12.03.2024.”

În fapt însă, la data de 26.09.2024, ulterior termenului menționat în aviz, lucrările se executau prin săpătură cu șanț deschis pe partea carosabilă, la o distanță de aproximativ 1,5 m de bordură, cu ocuparea primei benzi de circulație a autovehiculelor, pe o distanță de aproximativ 170 m, încălcând prevederile avizului.

Având în vedere constatarea încălcării prevederilor Legii 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții (r), SC EURO BUILDING SRL a fost sancționată contravențional cu suma de 20.000 de lei și, ca măsură complementară,  s-a dispus oprirea executării lucrărilor efectuate fără respectarea autorizației de construcție și a avizului de începere a lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială în termen de 7 zile, începând cu data de 27.09.2024.

În cursul zilei de 02.10.2024, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Inspecția în Construcții al Poliției Locale Brăila au constatat că săpăturile pe carosabil pe Șoseaua Râmnicu Sărat continuă, nerespectându-se din nou, atât prevederile Legii 50/1991, cât și măsurile complementare impuse anterior. 

În acest sens, având în vedere art. 24, al. b) din Legea 50/1991 (r) privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, care încadreaza ca infracțiune, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă fapta de ”continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii.”

Poliția Locală Brăila a sesizat în această cauză Inspectoratul de Stat în Construcții și Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry