Drumuri expres și podul peste calea ferată! Președintele Chiriac a prezentat stadiul lucrărilor!

În ultima conferință de presă, președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, a vorbit despre stadiul lucrărilor de infrastructură rutieră de pe raza județului Brăila. Cele trei drumuri expres dar și TransRegio sunt în grafic, Ministerul Transporturilor venind cu promisiuni de realizare.

”Din ce am discutat cu domnul ministru Grindeanu, în viitorul foarte apropiat se va demara licitația, proiectare plus execuție, la Drumul Expres Brăila – Focșani. Brăila – Buzău este într-un stadiu avansat, la partea de studiu de fezabilitate, și avem promisiunile domnului ministru că până în vară se vor termina și aceste lucruri. În ceea ce privește Drumul TransRegio, făcut pe cele patru consilii județene, pe acea asociere, el este într-un stadiu foarte avansat. Sper ca până în vară să terminăm studiul de fezabilitate, ca să dăm drumu la proiectare și execuție”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

În ceea ce privește pasajul peste calea ferată, care face legătura cu podul peste Dunăre, deși finalizat, sectorul de drum este în continuare închis circulației. Președintele Chiriac a discutat cu reprezentanții CNAIR și se pare că traficul va fi deschis odată cu cel de pe drumul spre Jijila.

”Chiar ieri am discutat cu reprezentantul CNAIR și tot îi cer socoteală pentru podul peste calea ferată. Au spus că firma italiană încearcă până la sfârșitul lunii aprilie să dea în folosință și acest tronson, din cadrul acestui proiect. Ei spun că vor să deschidă circulația odată cu drumul spre Jijila. Acolo mai au de pus parapeți pe câteva sute de metri și încă câteva lucrări la partea de drum. Noi ne dorim să dea drumul măcar la acest segment, de pe raza județului Brăila”, a declarat președintele Chiriac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry