După 22 de ani de la obținerea licenței de exploatare, Cariera de piatră a fost branșată la rețeaua de electricitate!

Societatea ECO S.A. Brăila deține Licența de exploatare din 1999 pentru Cariera Măcin județul Tulcea și are concesionat de la Primăria Măcin suprafața de 196.700 mp pe perioada de valabilitate a licenței de exploatare.

La data de 26.07.2012 s-a pus în funcțiune STAȚIA DE CONCASARE SORTARE PIATRĂ GRANIT. În aceste condiții societatea ECO S.A. Brăila poate produce și livra piatră brută precum și sorturile de piatră concasată: 0-63mm;  63-120mm.

Astăzi, Cariera de piatră este branșată la rețeaua electrică printr-o investiție de 400.000 de lei, din bugetul propriu, care ar urma să ducă la o scăderea a costurilor de producție de până la 30%. Începând de anul viitor societatea ECO S.A intenționează să achiziționeze noi utilaje de sortare pentru producerea unei game largi de materiale care să corespundă cerințelor pieței.

”Până la momentul actual, Cariera de piatră a funcționat cu ajutorul unui generator pe motorină. Cu eforturi financiare considerabile am reușit, din fonduri proprii, să branșăm această carieră la rețeaua de energie electrică. Vreau să precizez faptul că piatra produsă de societatea ECO S.A. are certificat de calitate, iar împreună cu partenerii noștri participăm la licitații, în urma cărora furnizăm materia primă pentru construcția drumurilor, în toată țara”,

a declarat Ionuț Marius Pisică, directorul general al societății ECO S.A.

Cariera de piatră este situată în localitatea Măcin, județul Tulcea, și furnizează  următoarele sorturi:

-agregat de carieră – sort 0-63: 22,50lei/to + TVA

-agregate pentru anrocamente-piatră brută: 21,53lei/to + TVA

Prețurile includ încărcarea și cântărirea cantității în carieră. Nu este inclus transportul. Sorturile oferite de societatea ECO S.A. pot fi achiziționate atât de persoane juridice, cât și de persoane fizice.

”Dacă în primii trei ani societatea s-a axat pe îmbunătățirea și modernizarea serviciului de salubrizare, începând de anul acesta investițiile vor fi direcționate către Cariera de piatră. Branșarea șantierului la rețeaua de energie electrică ne oferă posibilitatea să achiziționăm utilajele necesare pentru producerea unui număr mai mare de sorturi”,

a mai declarat directorul societății, Ionuț Pisică.

În prezent, societatea ECO S.A furnizează piatră pentru companii care realizează construcții și modernizări ale drumurilor din toată țara.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry