Lucrări de investiții pentru tot sistemul de apă şi apă uzată, la nivelul municipiului! Se constată o scădere a consumurilor lunare de apă potabilă pe cap de locuitor!

Locuitorii municipiului Brăila şi ai localităților limitrofe, beneficiază de alimentare cu apă în sistem centralizat, având ca sursă fluviul Dunărea, furnizorul de servicii fiind Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila.

În ultima perioadă se constată o scădere a consumurilor lunare de apă potabilă pe cap de locuitor, care se justifică prin reducerea pierderilor în reţeaua de distribuţie a apei potabile, precum şi prin extinderea contorizării individuale a consumatorilor.

Calitatea apei livrate în sistemul de alimentare cu apă corespunde standardului de potabilitate pentru majoritatea parametrilor analizaţi, atât din punct de vedere chimic, cât şi microbiologic (valorile indicatorilor măsuraţi au fost  în  limitele prevăzute de STAS 1342/1991 şi de Legea apei nr.458/2002).

Prin proiectul cu finanțare europeana „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Brăila” cu o valoare de aprox. 241 milioane euro, se vor realiza lucrări de investiţii pentru tot sistemul de apă şi apă uzată de la nivelul municipiului, prin care să se asigure îmbunătăţirea serviciului public prestat către populaţie.

Prin aceste proiecte se va furniza apă potabilă de bună calitate, se vor reduce scurgerile de ape reziduale și se vor îmbunătăți serviciile de tratare a apelor reziduale, asigurându-se, în același timp, conformitatea cu directivele UE privind calitatea apei potabile și tratarea apelor reziduale. Proiectele vor stimula, de asemenea, dezvoltarea socioeconomică locală. Pentru județul Brăila proiectul, care se va derula pe parcursul a aproape trei ani, până în decembrie 2023.

Peste 60.000 de brăileni din municipiu și județ – în total, 66 de localități – vor avea apă potabilă la robinet, cu presiune constantă chiar și în perioadele secetoase, banii europeni fiind folosiți, de asemenea, pentru realizarea a sute de kilometri de rețele de distribuție a apei.

Informațiile au fost prezentate în Raportul primarului municipiului Brăila, pe anul 2021, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Municipal.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry