Podul peste calea ferată: constructorul refuză darea în trafic! Grindeanu s-a săturat de WeBuild: ”Îi atenționez că se joacă cu focul! Lucrarea este finalizată pe malul brăilean!”

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, din cauză că acesta ar refuza să dea în trafic segmente, din drumurile de legătură de la pod, care sunt finalizate. Șeful Transporturilor i-a îndemnat pe reprezentanții firmei italiene WeBuild să renunțe la procese în instanță și să intre mai degrabă într-o zonă constructivă, notează economica.net.

”CNAIR nu poate recepționa o lucrare care are anumite neconformități. Până nu le vor remedia, nu putem să facem recepția. Se intră într-o zonă de penalități și acele lucruri curg. Dar asta nu înseamnă că nu poate fi dat în circulație acest tronson spre Jijila, cum nu înseamnă că nu poate fi dată în circulație acea dezvoltare rutieră de pe malul brăilean, până la sensul giratoriu și care ar ajuta foarte mult la decongestionarea traficului din Brăila. Această companie, în urmă cu vreo lună și ceva, cam refuză să facă această procedură. Îi atenționez public că e o atitudine pe care nu putem să o acceptăm”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Grindeanu le-a dat un ultimatum celor de la WeBuild. Ministrul Transporturilor nu acceptă ca un drum finalizat să nu fie deschis traficului.

”Îi atenționez că se joacă cu focul. Lucrarea este finalizată și pe malul brăilean și pe malul tulcean. Acesta este un lucru care ține în acest moment tot de o practică avocățească, de a câștiga claim-uri în instanță. Haideți să intrăm pe o zonă constructivă”, a îndemnat la final ministrul Transporturilor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry