Președintele Consiliului Județean Brăila își dorește ca linia de monorail să lege Brăila de viitorul aeroport din Galați!

Un monorail este o cale ferată în care pista constă dintr-o singură șină, în mod obișnuit ridicată și cu trenurile suspendate de ea.

Consiliul Județean Brăila așteaptă aprobarea Comisiei Europene pentru a introduce proiectul în PNRR. Acest mijloc de transport ar veni în ajutorul brăilenilor care își desfășoară activitatea profesională în orașul vecin, dar și a gălățenilor care muncesc în Brăila.

Traseul monorailului ar urma să pornească din zona Mall Brăila și să ajungă în zona Metro Galați, cu numeroase stații intermediare.

Proiectul a fost depus în luna februarie 2022 de către Ministerul Transporturilor.

”Probabil că așteaptă și ei deschiderea noului exercițiu financiar 2021-2027. Partea bună este că cele patru entități care au semnat, consiliile județene și primăriile reședință de județ, au trimis această scrisoare. Suntem patru jucători mari și eu cred că este un proiect frumos și inovativ pentru zona noastră(…)

Traseul va începe de la Mall Brăila și va traversa tot ce înseamnă municipiu. Va trebui să stabilim care va fi calea de rulare. Va traversa apoi municipiul Galați și se va opri la Metro Galați. Este o distanță destul de lungă și ne dorim, dacă și aeroportul va prinde contur, să extindem linia până la aeroport”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Sistemul de transport monorail a apărut la începutul secolului 20, iar în prezent Japonia are cele mai multe astfel de sisteme în funcțiune. Dacă proiectul va fi aprobat, sistemul monorail Brăila-Galați ar fi primul din România.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry