VIDEO: Stadiul lucrărilor la drumul expres Brăila-Galați! Noi imagini filmate cu drona arată mobilizarea în forță a constructorului!

Drumul expres este construit de companiile din grupul UMB pentru circa 372 de milioane de lei. Termenul de execuție este de 24 de luni și ar trebui să fie gata în toamna lui 2023.

Între municipiile Brăila și Galați se construiește în prezent un drum expres de circa 11 km care se va conecta în apropiere de viitorul pod peste. Lucrările au demarat anul trecut în toamnă, dar acum constructorul român și-a turat motoarele și, deși suntem în plin sezon de iarnă, șantierul arată ca un furnicar, din imaginile publicate de HotNews.

Proiectul drumului expres pornește din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre. Noul DX are 11 km, 3 poduri, 2 viaducte și un pasaj, fiind prevăzute 2 benzi pe fiecare sens de circulație.

CNAIR a semnat în luna aprilie contractul pentru Drumul Expres Brăila – Galați cu Asocierea SC SA & PE CONSTRUCT SRL (LIDER DE ASOCIERE) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE S.R.L. (n.r. toate firme în cadrul UMB Grup). Lucrările efective au debutat în octombrie.

Valoarea contractului este de 371.416.131,09 lei fără TVA, iar durata contractului este de 34 luni, din care 10 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție este de 120 de luni.

Drumul Expres Brăila – Galați va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B și va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două orașe, precum și cu podul suspendat peste Dunăre din zona Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry