A fost reanalizată procedura concesionării terenurilor aflate în administrarea Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură!

Deputatul PSD, Nicu Niță, a prezentat activitatea Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare, cu privire la reexaminarea Legii Acvaculturii.

Astăzi am participat în calitate de vicepreședinte al comisiei pentru a dezbate reexaminarea Legii Acvaculturii. Reexaminarea a fost necesară în urma deciziei Curții Constituționale care a declarat neconstituționale anumite prevederi din legea acvaculturii.

Cel mai important punct de pe ordinea de zi a ședinței a fost analiza prevederilor referitoare la procedura concesionării terenului aflat în administrarea Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA). Curtea Constituțională a decis că aceste prevederi sunt neconstituționale deoarece:

  • Trecerea terenurilor din domeniul public al statului, pe care se află amplasate amenajările piscicole și terenurile aferente acestora, în domeniul privat al statului nu poate fi realizată printr-un act de reglementare primară.
  • Procedura concesionării terenurilor administrate de ANPA nu stabilește criteriile pentru evaluarea oportunității concesionării și nici modul în care se evaluează acțiunile deținute la respectivele societăți
a transmis deputatul PSD, Nicu Niță.

De asemenea, comisia a fost implicată în avizarea unor proiecte de legi și propuneri legislative, documentare și soluționarea problemelor repartizate Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry