Ministrul Turismului, la Brăila: ”Orice operator privat din România poate emite tichete de vacanță. Acestea nu sunt limitate la 1450 de lei!”

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a fost astăzi prezent la Brăila, în cadrul unei vizite de lucru, unde s-a întâlnit cu oameni de afaceri din județ.
La final, ministrul a susținut o conferință de presă la sediul Partidului Național Liberal Brăila, unde a vorbit, printre altele, despre eforturile pe care le face actual Guvern în susținerea activității HORECA.

”Guvernul a făcut un efort pentru a susține greu încercata activitate HORECA din România. Faptul că în 6-7 luni de zile, din bani europeni și din fonduri naționale, au ajuns la 15.000 de agenți economici din România, din domeniul turismului, peste 800 de milioane de euro, înseamnă ceva. Poate nu este suficient, dar înseamnă ceva, este un efort.

Pe de altă parte, prima din acțiunile luate a doua zi după ce am ajuns la Minister, după ce am discutat cu reprezentanții din industria turismului, prima măsură a fost să inițiem acea Ordonanță de Urgență pentru a reintroduce tichetele de vacanță pentru salariații din sectorul bugetar, și nu pentru un singur an, pentru 5 ani.

Acest lucru asigură, garantează pentru această industrie, vreme de 5 ani, în fiecare an, minim 400 milioane de euro, infuzie de capital, garantat. Această măsură îi poate ajuta și pe operatori, dar și pe salariați”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

O altă formă de susținere a industriei HORECA este acordarea de tichete de vacanță. Angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda bonuri de valoare sub forma voucherelor de vacanță.

”Orice operator privat din România poate emite tichete de vacanță. Acestea nu sunt limitate la 1450 de lei, pot merge până la de 6 ori salariul minim pe economie”, a adăugat Daniel Cadariu.

Conform OUG nr. 8/2009 și HG 215/2009:

  • nivelul maxim al sumei, care poate fi acordată pe parcursul unui an fiscal sub forma voucherelor de vacanță este de 6 salarii de bază minime brute – adică 6 * 2.550 lei potrivit HG 1071/2021;
  • în perioada 2022-2026 voucherele de vacanță se emit exclusiv pe suport electronic;
  • tichetele de vacanță sunt integral suportate de către angajator, în condițiile art. 3 din OUG nr.8/2009;
  • angajatul care beneficiază de tichete de vacanță nu mai poate beneficia și de prima de vacanță în cursul anului fiscal;
  • serviciile achiziționate cu tichete de vacanță se vor face în unități turistice autorizate;
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry