„Adevărate, trăite, de povestit” | Lansare de carte la Teatrul „Maria Filotti” Brăila!

Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila în colaborare cu Teatrul „Maria Filotti” vă invită joi, 12 octombrie 2023, ora 17:00, la lansarea cărții „Adevărate, trăite, de povestit” scrisă de soprana Elena Dumitrescu Nentwig. Evenimentul are loc la Teatrul „Maria Filotti”, iar intrarea publicului este liberă.

Născută la Brăila, Elena Dumitrescu Nentwig a absolvit la Iaşi Conservatorul de Muzică Ciprian Porumbescu şi a avut o carieră muzicală strălucită în calitate de solistă de operă. Recunoașterea internațională a avut loc după anul 1970, odată cu plecarea sa în exil și stabilirea în Germania. A cântat pe marile scene din Germania, Austria, Franța, Spania, Italia, Olanda, Cehia, Polonia și Israel.

După încheierea carierei scenice, în cadrul studioului pe care l-a iniţiat, predă lecţii de canto unor tineri solişti aflaţi la început de carieră. În ultimii ani şi-a mutat studioul în Portugalia, acolo unde locuiește în prezent. În paralel, scrie în limba română şi germană proză cu tentă memorialistică, piese de teatru și povești pentru copii, operă care are numeroase ecouri favorabile în rândul cititorilor.

Odată cu lansarea cărţii „Adevărate, trăite, de povestit”, apărută anul acesta la Editura Proilavia a Bibliotecii Județene din Brăila publicul va avea acces şi la celelalte volume ale autoarei. Dintre acestea amintim: Adevărate sau imaginate, de întâmplat s-au întâmplat…, Naufragiații din Brăila, Noi, romii și restul lumii, Iubire la margine de eșafod, De răsfoit (basme și povestiri pentru copii), Credinciosul meu dușman, Taina celor două perle.

Cele 28 de povestiri din volum sunt adevărate, trăite, deci numai bune de povestit. Trăitul le garantează autenticitatea… Plăcerea târzie, coaptă, de a povesti ne îndreptățește speranța că în curând vor urma și alte mărturii. Căci Elena Dumitrescu Nentwig se leagănă cu nedisimulată voluptate în hamacul amintirilor ce-i evocă gloria carierei artistice și a copilăriei brăilene

,spune în prefața cărții Viorel Coman, scriitor și critic literar.

Prezintă dr. Valentin Popa și conf. univ. dr. Zamfir Bălan.

Moderează dr. Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene Panait Istrati Brăila.

Programul cuprinde momente muzicale susţinute de soprana Anda Ștefania Baciu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry