Festivalul învățării prin joc! Copiii și părinții acestora au fost invitați să ilustreze “Orașul meu” prezent și viitor!

Vineri, 31 mai, în Brăila, s-a desfășurat Festivalul PLAY FEST, eveniment de celebrare a jocului ca activitate fundamentală de învățare la vârstele timpurii.

Peste 250 de preșcolari și antepreșcolari, alături de părinții lor, au participat la activitățile derulate în cele două centre organizatoare: Grădinița cu program prelungit nr. 39 și Grădinița cu program prelungit nr. 11, coordonate, la nivel județean, de prof. Manea Cristina.

În cadrul atelierelor de artă și construcții, copiii și părinții acestora au fost invitați să ilustreze “Orașul meu” prezent și viitor. S-au alăturat acestui frumos și amplu eveniment  reprezentanți ai Primăriei Municipiului Brăila și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Brăila.

Aflat la prima ediție la nivel național, Play Fest este organizat în cadrul Inițiativei Educația și Dezvoltarea Timpurie a Copilului în România, derulată de UNICEF în parteneriat cu Centrul Step by Step, cu susținerea Fundației Lego.

Etapa premergătoare Play Fest s-a desfășurat pe întreg parcursul lunii mai, perioadă în care grupele de preșcolari și antepreșcolari, alături de cadrele didactice, au realizat vizite și diferite activități de documentare privind comunitatea în care locuiesc.

În cadrul centrelor organizatoare, au răspuns invitației de a participa instituții de educație timpurie din municipiu: Creșa Brăila, Grădinița cu program prelungit nr.1, Grădinița cu program prelungit nr.8, Grădinița cu program prelungit nr.33, Grădinița cu program prelungit nr.37, Grădinița cu program săptămânal nr.49.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry