Grafică, pictură, sculptură, arte decorative și fotografie | Galeria de Artă Brăila, va găzdui Vernisajul Salonului Național de Plastică Mică, ediția a XXV-a

Consiliul Judeţean Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila și Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Brăila, organizează în data de 09 martie 2024, ora 12:30, la Galeria de Artă Brăila, din Piața Traian nr.2, Vernisajul Salonului Național de Plastică Mică, ediția a XXV-a.

Filiala Brăila a Uniunii Artiștilor Profesioniști din România a invitat, prin tradiție, artiști valoroși din toată țara dar și din străinătate să participe la aceasta ediție a Salonului Național de Plastică Mică iar aceștia au răspuns pozitiv invitației, din pasiune pentru artă și din dorința de a-și expune lucrările, în cadrul unui eveniment de o asemenea anvergură, cu un rol deosebit de important, la nivel național și nu numai.

Ediția din acest an a Salonului Național de Plastică Mică cuprinde lucrările a peste 380 de participanți, cu lucrări de grafică, pictură, sculptură, arte decorative și fotografie.

Prin intermediul acestei expoziții, organizatorii și-au propus să faciliteze interacțiunea publicului iubitor de artă și de frumos, cu unele dintre cele mai promițătoare nume de artiști români contemporani, cu forme noi de exprimare artistică și abordări inovatoare ale artei moderne, un dialog între generaţii, genuri artistice şi tendinţe în artă, pornind de la ideea de unitate în diversitate.

Vernisajul evenimentului se va desfășura în prezența iubitorilor de artă, de frumos și de autentic iar criticul de artă Marius Tița, alături de scenograful Gh. Mosorescu, președintele filialei UAP Brăila vor fi cei care vor descrie acest eveniment și vor vorbi despre legătura dintre operele realizate de artiști în formă vizuală, cu scopuri estetice cu puternice conotaţii şi interferenţe și publicul însetat de artă, de cunoaștere.

EXPOZIȚIA VA FI DESCHISĂ PÂNĂ ÎN DATA DE 24 APRILIE 2024

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry