Momente de neuitat, alături de Luiza Spiridon și corul Școlii Gimnaziala Doctor Luca, pe scena Teatrului „Maria Filotti”- Armonii în lumina învierii

  • Unitatea de învățământ se pregătește de intrarea în ciclul liceal, din septembrie 2024

Concertul a debutat  cu piesa „Mulțumire la cruce”, interpretată de Corul de copii al Școlii Gimnaziale „Dr. Luca”, urmată de profundele versete din Isaia, capitolul 53: „Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El şi, prin rănile Lui, suntem vindecaţi.”

Aceste rânduri, scrise de profetul Isaia cu sute de ani înainte de jertfa Mântuitorului conțin povestea salvării noastre. Ele au reprezentat, de asemenea, tema programului ce a adus în atenție suferința, moartea și învierea Domnului Hristos.

Concertul ”Armonii în lumina învierii” a fost susținut de corul de copii al Școlii Gimnaziale Dr. Luca, alături de invitații lor speciali – solista Luiza Spiridon și corul reunit al bisericilor adventiste din Brăila. Dirijor: Profesor Claudia Paraschiv, pianist Alexandra Vasile și Beniamin Dumitrescu

Scurtă biografie a invitatei, Luiza Spiridon

S-a născut la data de 9 martie 1988 în oraşul care găzduieşte operele lui Constantin Brâncuşi, Târgu Jiu (jud.Gorj), într-o familie de artişti ai muzicii populare româneşti.

La vârsta de 7 ani şi jumătate a început să cânte la vioară, iar la 14 ani ia primele lecţii de canto clasic la Liceul de Muzică şi Arte Plastice “Constantin Brăiloiu”, din Târgu-Jiu.

În acelaşi timp, face parte și din corul bisericii locale, pasiunea ei fiind să cânte spre lauda lui Dumnezeu.

În anul 2007 este admisă cu nota maximă la Facultatea de Muzică, secţia Canto Clasic din Craiova, unde pe parcursul anilor de facultate, își menține poziţia de lider, obţinând în fiecare an bursă de studiu sau de merit.

În anul 2009 înregistrează primul album solo: « Vis de Cer », iar în 2010 susţine primul concert la Bucureşti, la Sala Radio, urmat de multe altele, care îi conturează cariera de solistă, recunoscută astăzi pentru concertele sale de muzică sacră pe plan național și internațional.


Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Dr. Luca” au pregătit o surpriză cu această ocazie: s-a lansat primul număr în format digital al revistei școlii: https://scoaladoctorluca.ro/revista-scolii/


Dintre oficialități, au fost prezenți Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila, Viorel Marian Dragomir, primarul Municipiului Brăila, Doinița Ciocan – viceprimar și Cornelia Neacșu – consilier local.

”Le mulțumim pentru căldura cu care au salutat publicul și pentru parteneriatul îndelungat pe care îl avem cu Primăria Municipiului Brăila, în proiecte cu impact pentru comunitatea brăileană: Orășelul copiilor – „Brăila în miniatură” și crosul „Fugi de fumat”. Domnul primar a apreciat faptul că în Brăila există toleranță pentru orice grup etnic sau religios și de-a lungul timpului oamenii au conviețuit în armonie și a comparat vocea invitatei noastre, Luiza Spiridon, care a răsunat în Sala Mare a teatrului, cu vocea sopranei Mariana Nicolesco”, a transmis conducerea unității școlare.


Mulțumiri au fost aduse și Inspectoratului Școlar General, pentru susținere, implicare și încurajare, mai ales acum, când unitatea de învățământ este la început de drum cu nivelul liceal, începând cu 1 septembrie 2024.

De asemenea, Anca Bratu, director al Școlii Gimnaziale „Dr. Luca” a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru 3 proiecte în desfășurare: https://scoaladoctorluca.ro/123-2/

Sala Mare a Teatrului „Maria Filotti” a fost neîncăpătoare la acest eveniment, o parte dintre invitați fiind nevoiți să se întoarcă acasă, deoarece nu au mai fost locuri.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry