Salonul Internațional de caricatură, ediția a XIX-a! Concurs pentru amatori și profesionişti

Consiliul Județean Brăila prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila și Primăria Municipiului Brăila organizează în perioada februarie – septembrie 2024 Salonul Internațional de caricatură, ediția a XIX-a.

Evenimentul reprezintă deja o tradiție importantă a Brăilei si atrage an de an participanți din toate colțurile lumii, unii artiști la început de drum, alții, prin numeroasele participări, deja personalități în această lume a desenului satiric, cu toții prieteni ai evenimentului, ce au apreciat de fiecare dată rolul acestei arte și și-au exprimat viziunea despre realitatea în care trăim, o permanentă sursă de inspirație, prin lucrările lor, din ce în ce mai apreciate și mai admirate.

Salonul Internațional de caricatură reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente artistice din domeniul caricaturii și marchează continuitatea în contemporaneitate a conceptului de schiță/desen satiric aflat între tradiție și inovație, plecând de la tema dată și trecând prin diferite formule de percepție și de prezentare personală, cu o atenție deosebită acordată coloristicii, formelor și simbolurilor.

Condiţii de participare: concursul se adresează caricaturiştilor amatori sau profesionişti iar tema acestei ediții este EURO 2024 – în offsaid. Lucrările (maxim 3), în format digital vor fi trimise, până la data de 10 iulie 2024, la adresa de email cartooncontestbraila@gmail.com și vor fi însoțite de o scurtă prezentare a activităţii artistice (numele şi prenumele, adresa exactă, e-mail, număr de telefon, fotografia şi un scurt CV).

Condiţii tehnice: lucrările pot fi realizate în oricare tehnică, format A3 (297 x 420 mm), JPG, rezoluție 300 dpi, CMYK.

Premii:

  • Marele Premiu – 1.000 euro;
  • Premiul I – 700 euro;
  • Premiul II – 500 euro;
  • Premiul III – 400 euro;
  • 3 Premii speciale a câte 200 euro.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry