Amenzi de 4 miliarde, lei vechi! Inspectorii ITM Brăila au găsit zeci de muncitori la negru, la fabrica MAGENTA!

În data de 19.04.2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila au depistat 12 persoane care prestau muncă calificată fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă şi 11 persoane care prestau activitate deşi aveau contractele individuale de muncă suspendate, în beneficiul unui angajator cu domeniul de activitate: ”Fabricarea altor articole de îmbrăcăminte(exclusiv lenjeria de corp)”.

Ca urmare, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 400.000 lei, dispunându-se măsuri de intrare în legalitate. Sursele noastre spun că muncitorii ar fi fost descoperiți la fabrica MAGENTA IMPEX SRL.

”Scopul tuturor acţiunilor de control este acela de creştere a gradului de conştientizare, atât a angajaţilor cât şi a angajatorilor în ceea ce priveşte necesitatea aplicării şi respectării legislaţiei muncii în privinţa muncii nedeclarate şi subdeclarate.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila vor continua acțiunile de control pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale”, a declarat șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, Liviu Arhire.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry