Avocații din Brăila, alături de Robert Roșu!

Comunicat de presă

Baroul Brăila, prin Consiliul Baroului, își manifestă suportul și susținerea față de poziția exprimată de UNBR prin Comisia Permanentă din data de 18 decembrie 2020, prin care s-a apreciat „inacceptabilă represiunea de natură penală asupra avocatului pentru consultațiile și susținerile făcute în calitate de reprezentant”.

Baroul Brăila susține și va sprijini orice demers privind respectarea și întărirea drepturilor fundamentale prevăzute în legislația internă și garantate prin Convențiile Internaționale privind protecția rolului avocatului.

Apreciem, alături de colegii avocați din celelalte Barouri, că practicile prin care se încearcă asimilarea activității avocațiale, desfășurate în limitele legii, statutului și a regulilor de deontologie profesională, ca fiind acte materiale ale unei infracțiuni, ca pe un grav derapaj de la democrație cu consecințe extrem de grave asupra existenței statului de drept, chiar în condițiile în care asemenea situații au caracter de excepție.

Suntem alături în aceste demersuri și susținem public acțiunile colegilor avocați din Baroul București.

Baroul Brăila a organizat, în semn de solidaritate, un protest pe scările Palatului de Justiție, astăzi, 23 decembrie 2020, de la ora 12, iar membrii baroului au purtat, în semn de solidaritate, o banderolă albă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry