Brăila – Minivacanța de 1 Mai și Sărbătorile Pascale, fără probleme majore!

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila a fost ieri gazda unei acțiuni de diseminare a informațiilor privind măsurile dispuse la nivel local pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și rezultatele obținute în minivacanța prilejuită de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale.


Polițiștii brăileni: 88 de acțiuni, 827 de sancțiuni contravenționale aplicate în valoare de peste 370.000 lei

În contextul minivacanței de Paști, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au intervenit la 277 de evenimente, dintre acestea 238 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. De asemenea, au fost organizate și desfășurate 88 de acțiuni și au fost aplicate 827 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 370.000 lei. În cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat în flagrant 16 infracțiuni, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Pentru abaterile constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 58 de permise de conducere și au retras 23 de certificate de înmatriculare.


Acțiuni pentru încurajarea respectării de către șoferi a regimului legal de viteză

La data de 6 mai a.c., la finalul minivacanței,  în intervalul orar 14:00-21:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier și Polițiilor Orășenești Ianca, Făurei și Însurăței au desfășurat o acțiune în zona de competență pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și reducerea riscului rutier.

Astfel, au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 51.520 lei, conform O.U.G. nr. 195/2002.

Dintre sancțiunile aplicate, 92 au fost pentru depășirea vitezei legale, 3 pentru depășiri neregulamentare, una pentru consumul de alcool și restul pentru alte abateri. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 7 permise de conducere și au ridicat un certificat de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autovehicul ce se deplasa pe raza DE 584, în localitatea Vărsătura cu viteza de 99 km/h. Șoferul nu a oprit la semnalul polițiștilor, continuându-și deplasarea, iar la intersecția cu Șoseaua de Centură a părăsit partea carosabilă, a tamponat un gard al unui imobil și a abandonat vehiculul, încercând să fugă de polițiști. Polițiștii au identificat persoana în cauză, fiind vorba de un bărbat, de 36 de ani, din Brăila.

De asemenea, în noaptea de 5 mai a.c., la ora 23:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila ce acționau împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciul pentru Acțiuni Speciale au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul ce se deplasa Bulevardul Dorobanților. Autovehiculul nu a oprit la semnalul polițiștilor, continuându-și deplasarea, până pe strada Ștefan cel Mare, unde șoferul a fost identificat de polițiști în persoana unui tânăr de 27 de ani, din Brăila. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că ambii bărbați au dreptul de a conduce suspendat. În cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.


Efectivele de jandarmi brăileni, prezente la toate evenimentele din perioada minivacanței

În perioada 01 – 06 mai, în contextul minivacanței extinse prilejuite de Ziua Internațională a Muncii și de Sfintele Sărbători Pascale, jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila au fost prezenți pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, atât în mod independent cât și în sistem integrat, în municipiu și județ.

La cele 4 (patru) evenimente religioase prilejuite de sărbătoarea Deniilor si a Învierii au fost prezente 238 de efective de jandarmi brăileni și alte  31 de efective au fost prezente la evenimentele sportive.

În Noaptea de Înviere, pe timpul misiunilor de patrulare și asigurare a ordinii publice, jandarmii au intervenit la 2 evenimente și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 200 lei.

În perioada 01-06 mai, au fost aplicate în total 24 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de peste 5.900 lei și au fost constatate 2 infracțiuni independente cu 2 autori și 8 infracțiuni mixte cu 5 autori. Au fost verificate 267 de persoane din care 150 de persoane în aplicația E-DAC.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila, mulțumește cetățenilor care au dat dovadă de responsabilitate și spirit civic pe timpul participării la evenimentele publice din perioada minivacanței și a sărbătorilor Pascale.


Bilanțul acțiunilor ISU Dunărea Brăila    

În perioada 26.04 – 06.05.2024, inspectorii de prevenire au efectuat 10 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență la 3 lăcașuri de cult, 4 unități de turism și 3 unități de alimentație publică, fiind identificate 2 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 35 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 amenzi în valoare totală de 52.500 lei, fiind dispuse măsurile necesare pentru remedierea disfuncționalităților care reprezintă un pericol pentru cetățeni.

În perioada minivacanței pompierii militari brăileni au desfășurat 63 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 8 pentru stingerea de incendii, 7 misiuni de asigurare a zonei unde s-au produs accidente rutiere, 3 deblocări de uși la apartamente unde nu răspundeau proprietarii și salvarea unui câine blocat în mansarda unei locuințe în municipiul Brăila.

De subliniat faptul că la incendiile la care s-a intervenit nu s-au înregistrat victime, iar cauzele care au dus la producerea acestora au fost stabilite ca fiind scurt circuit la instalațiile electrice, fumatul în locuri nepermise și doar într-un singur caz o lumânare aprinsă amplasată pe materiale combustibile și lăsată nesupravegheată. Obiectivul prioritar al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila este și va rămâne permanent asigurarea nivelului maxim de protecție și siguranță a cetățenilor.


Telverde Antidrog, 21 de apeluri

În perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice, de informare, evaluare, consiliere și asistență specializată pentru consumul și dependența de droguri, în cadrul evenimentelor cu public numeros, ce au avut loc la nivel național. De asemenea, participanții la festivaluri au beneficiat în aceste zile de informații și consiliere de specialitate, iar persoanele aflate în evidența centrelor de prevenire, evaluare și consiliere antidrog au primit suport de specialitate și asistență continuă. Totodată, la linia telefonică verde, 21 persoane au fost consiliate de specialiștii antidrog și au primit informații despre serviciile oferite de Agenția Naționala Antidrog. Menționăm că specialiștii antidrog au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Mulțumim tuturor celor care au ales să petreacă aceste zile libere în siguranță și îi asigurăm că, și în perioada următoare, vom continua activitățile de prevenire a consumului de droguri, precum și pe cele de asistență integrată pentru consumul și dependența de droguri.

Acțiunea de diseminare a acestor informații a fost susținută de către purtătorii de cuvânt din partea Inspectoratului de Poliție Județean Brăila – inspector principal Elena Ostache, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila – sergent major Rodica Balaban și Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila – Nicoleta Codrescu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry