eDAC, noua aplicație folosită de polițiștii brăileni a facut prima „victimă”!

La data de 31 martie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea reducerea riscului rutier, depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și pentru combaterea opririlor/staționărilor neregulamentare.

Au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate în valoare de 14.850 de lei, dintre care 5 pentru alcool, 30 pentru opriri neregulamentare, 6 pentru abaterile pietonilor și restul pentru alte abateri.

Polițiștii au efectuat 150 de testări cu aparatele din dotare. Toate persoanele oprite de polițiști au fost verificate în aplicația eDAC.

Prin aplicația eDAC, polițiștii vor putea realiza mai rapid verificările în teren, verificări ce se realizau până în prezent prin intermediul dispeceratelor sau al stațiilor de emisie recepție, iar în cazul în care vor fi depistate persoane urmărite, dispărute, implicate în săvârșirea a diferite infracțiuni, autovehicule furate, care au aplicate sechestre și în alte situații, vor putea fi dispuse cu celeritate, măsurile legale care se impun în astfel de cazuri.

Astfel, la ora 08:40, polițiștii au verificat în trafic un șofer care oprise autovehiculul în zona indicatorului „Oprirea Interzisă” pe Șoseaua Râmnicu-Sărat. Fiind legitimat, s-a stabilit că este vorba de un bărbat în vârstî de 36 de ani, din Brăila. După verifiarea în eDAC, aplicația a returnat răspuns pozitiv în sensul că bărbatul în cauză figura înscris în Registrul Național Automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale fiind emisă o alertă pe numele său.

Acesta a fost condus la sediul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor legale.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry