IPJ Brăila, despre tragedia în care au murit doi polițiști: ”Este regretabil că unii reprezentanți ai organizațiilor sindicale, aleg să folosească astfel de tragedii pentru a-și face imagine”

Doi polițiști din cadrul Secției 4, Poliție Rurală Ianca – IPJ Brăila, au murit în urma unui tragic accident rutier. Autospeciala, în care se aflau, se pare că a părăsit carosabilul și s-a oprin într-un copac, pe marginea drumului. Încă nu se știu motivele pentru care autoturismul a izbucnit în flăcări, iar cei doi polițiști au murit carbonizați.

Victimele sunt agent sef Mihai Bara, în vârstă de 45 de ani, care se afla la volan, și agent Ana Maria Manea, în vârstă de 21 de ani, încadrată de doar câteva luni în cadrul Ministerului Afacerilor.

Imaginile groazei cu cei doi polițiști morți la datorie în această seară! Colegii noștri Bara Mihai (45 ani) și Manea Ana Maria (21 ani) din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Ianca – IPJ Brăila, au decedat în urma unui accident rutier. Aceștia se aflau la datorie, în serviciul de patrulare, pe raza localității Șutești. Din primele informații, colegul nostru a pierdut controlul "autospecialei", acele sicrie pe roți de care vă aminteam într-un articol anterior și s-a izbit de un copac, după care mașina a luat foc.În urma accidentului, colegii noștri din cadrul Secției 4 Ianca – IPJ Brăila, au rămas încarcerați și au decedat după ce mașina a luat foc.Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Publicată de Sindicatul Europol pe Marţi, 9 iunie 2020

”Urmare a apariției în spațiul public a unor informații eronate, referitore la tragicul accident rutier petrecut în cursul serii de ieri, pe raza comunei Ianca, din județul Brăila, în urma căruia doi polițiști și-au pierdut viața, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

– Colegii se aflau în serviciul de patrulare, cu o autospecială de poliție Dacia Logan, an de fabricație 2018, inscripționată și dotată cu rampă de avertizare optico – acustică.

Autospeciala avea revizia efectuată în luna mai 2020, la reprezentanța producătorului din Brăila, iar inspecția tehnică periodică era valabilă până în luna octombrie 2021.

La data producerii accidentului, autoturismul avea un rulaj de aproximativ 64.000 de Km.

– Expertiza tehnică, precum și celelalte probe administrate în cadrul dosarului penal, vor stabili cauzele accidentului rutier.

Considerăm că este prematur ca unele persoane să-și exprime opiniile vis-a-vis de modul în care acesta s-a produs, mai ales dacă nu cunosc toate datele din anchetă.

– Este regretabil că unii reprezentanți ai organizațiilor sindicale, aleg să folosească astfel de tragedii pentru a-și face imagine, nefiind informați corect și propagând în spațiul public date eronate, de natură a denigra instituția.

Asigurăm cetățenii că, la finalul anchetei penale, vom transmite public concluziile acesteia. 

Transmitem, încă o dată,  condoleanțe familiilor colegilor noștri și mulțumim tuturor celor care în aceste clipe grele sunt alături de noi”, se arată în comunicatul stransmis de IPJ Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry