A apărut data de lansare pentru serialul The Lord of The Rings. Când ne vom întoarce în Middle-Earth?

Dezvoltat de către J.D. Payne și Patrick McKay, serialul The Lord of the Rings este descris drept „o dramă epopeică”, una plasată în cel de-al doilea ev al Pamântului de Mijloc, la mii de ani cronologic înaintea acțiunii din seria de filme Stăpânul Inelelor și se va lansa la data de 2 septembrie 2022.

Serialul aduce pentru prima oară pe micul ecran celebrul al doilea ev al Pământului de Mijloc al lui Tolkien. Începând într-un moment de relativă pace, serialul urmărește un ansamblu de personaje, unele familiare, altele noi, pe măsură ce acestea se vor confrunta cu o forță a răului care reapare în Pamântul de Mijloc. TheOneRing scrie că primul sezon s-ar centra pe tânărul Aragorn. Pe de altă parte, succesul uriaș al jocului video Shadow of Mordor printre cei mai tineri fani ai Stăpânului Inelelor i-ar putea convinge pe scenariști să centreze povestea pe Minele din Moria.

Dezvoltarea serialului a început în 2017. În luna noiembrie a acelui an, Amazon a achiziționat drepturile de televiziune pentru Lord of the Rings pentru aproape 250 de milioane de dolari. Ulterior, studiourile s-au angajat să realizeze o producție cuprinzând cinci sezoane, cu o valoare de circa 1 miliard de dolari. Considerând acest angajament, Amazon Original intră în istorie cu cel mai costisitor serial TV produs vreodată. Producția sezonului 1 a demarat în Auckland în februarie 2020, însă a fost oprită timp de luni întregi în contextul pandemiei de Covid-19.

„În căutarea locurilor perfecte de filmare, care să redea frumusețea primordială a celui de-Al Doilea ev al Pământului de Mijloc, știam că trebuie să dăm de un ținut maiestuos, cu zone aproape neatinse de coastă, de munți și de păduri, un loc ce poate oferi, printre altele, logistică și profesioniști de primă clasă. Ne face mare plăcere să confirmăm faptul că Noua Zeelandă va fi casa noastră pentru serialul ce va avea la bază poveștile Stăpânul Inelelor ale lui J.R.R. Tolkien”

, au declarat John D. Payne și Patrick McKay, creatorii și producătorii executivi ai acestuia.

J.A. Bayona, cunoscut pentru Jurassic World: Fallen Kingdom, A Monster Calls, The Impossible și The Orphanage, a semnat un contract ce îl pune la cârma primelor două episoade ale serialului, pe lângă calitatea sa de producător executiv. Regizorul serialului The Witcher, Charlotte Brändström, va semna regia altor două.

Serialul va explora evenimente petrecute cu mult timp înaintea celor din The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry