Florin-Sergiu Dobrescu: ”România este atât o țară, cât și o destinație sigură!”

La sediul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului au avut loc marți, 8 martie a.c., două ședințe consecutive, prima cu reprezentanții industriei turismului, următoarea cu cei ai mediului de afaceri românesc. Întâlnirile fac parte din programul de consultări lunare, stabilit pentru fiecare zi de marți din a doua săptămână a lunii cu scopul de a întări prin dialog parteneriatul public-privat. Discuțiile au fost prezidate de secretarii de stat Lucian-Ioan Rus și Florin-Sergiu Dobrescu.

”Am prezidat astăzi, la sediul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, consultările lunare cu reprezentanții industriei turismului și ai mediului de afaceri românesc. Acestea au scopul de a întări parteneriatul public-privat.

În cadrul primei runde de consultări, am urmărit și discutat îndeaproape calendarul de acțiuni agreat pentru dezvoltarea și promovarea turismului românesc. De asemenea, am dezbătut și subiecte precum facilitățile fiscale acordate drept compensație pentru pierderile suferite ca urmare a efectelor pandemiei Covid-19, dar și modalitățile de protecție a mediului de afaceri de profil în fața creșterii prețului la energia electrică și gaze naturale.

Cea de-a doua întâlnire s-a concentrat asupra programelor pe care ministerul le va implementa anul acesta. O prioritate imediată este ediția a treia a programului Start-Up Nation, care, conform termenului avansat, va fi lansată în perioada aprilie-mai.

Am reiterat în cadrul dialogului rugămintea ca persoanele interesate să transmită propuneri și sugestii pentru definitivarea procedurii de implementare, aflată în prezent în dezbatere publică.

Un alt subiect discutat a fost impactul pe care conflictul din Ucraina îl are asupra activităților economice locale. Astfel, am realizat o scurtă inventariere a celor mai pregnante dificultăți cu care se confruntă antreprenorii români ca urmare a situației geopolitice.

Am subliniat însă mesajul că România este atât o țară, cât și o destinație sigură.

De asemenea, inițiativele private de a veni în ajutorul refugiaților au fost apreciate și încurajate”, a declarat secretarul de stat Florin Dobrescu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry