Alexandru Bucălău: Spitalul Judeţean Brăila, făcut clinic la apelul bocancilor PSD

Comunicat de presă

Spitalul Judeţean Brăila a fost făcut spital clinic peste noapte, la apelul bocancilor PSD! Cu o simplă foaie şi o semnătură pusă de PSD-istul Alexandru Rafila, aflat în fruntea Ministerului Sănătăţii, începând cu 27 iulie 2022, avem Spital Clinic Judeţean de Urgenţă la Brăila. Practic, este aceeaşi Mărie, cu altă pălărie, una mult prea mare, sub care preşedintele Chiriac speră să ascundă tot dezastrul din această unitate medicală.

Cu o altă hârtie, semnată pe genunchi cu vecinii PSD-işti de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, pentru că legea prevede că “spitalele clinice trebuie să aibă în componenţă secţii clinice universitare“, a fost înfiinţată Secţia Clinică Chirurgie Generală I, pasul decisiv către transformarea spitalului judeţean într-unul clinic. Toate acestea în condiţiile în care Spitalul Judeţean Brăila se află pe avarie atât în ceea ce priveşte condiţiile oferite pacienţilor, cât şi în ceea ce priveşte profesionalismul serviciilor medicale!

Domnule preşedinte Francisk Chiriac, un spital unde există cu adevărat responsabilitatea tratării pacienţilor nu devine clinic peste noapte, cu semnături obţinute pe linie de partid! O hârtie nu poate acoperi dezastrul din spital, nu poate face să dispară mizeria din saloane, paturile ruginite, băile infecte, medicamentele şi aparatura medicală lipsă, personalul medical arogant, mai ales cel din Secţia Pediatrie, care este ocolită de brăileni, mulţi dintre ei preferând să meargă la Spitalul de Copii din Galaţi.

În Spitalul Judeţean Brăila, unul dintre cei mai mari angajatori din judeţ, cu peste 2.000 de salariaţi, mulţi dintre ei cu adeziune la PSD, este vraişte! Totul este stat în stat aici! Din cabinetul preşedintelui CJ şi din biroul managerului Spitalului, Delia Râşnoveanu, nu se văd umilinţele la care sunt supuşi pacienţii. Se aşteaptă marea renovare, iar între timp totul este amorţit în nepăsare. Unde este angiograf-ul care trebuia introdus în programul de stenturi? Unde este clinica de oncologie? Credeţi că am uitat că v-a luat trei ani să deschideţi ATI-ul, după ce constructorul a terminat lucrările? Vă lăudaţi c-aţi demolat un coş de fum, iar în spital domneşte jegul şi dezordinea.

Marele adevăr din spatele acestei mascarade cu transformarea spitalului într-unul clinic este acela că se vor putea deconta mai mulţi bani prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, după cum a recunoscut public însuşi preşedintele CJ. Asta nu înseamnă că banii se vor regăsi în confortul sau sănătatea pacienţilor, cum nu s-au regăsit nici în ultimii ani, ei se vor regăsi tot în confortul firmelor abonate la bani publici.

De acum înainte, să ne ferească Dumnezeu de accidente grave produse la Brăila sau în judeţele alăturate, pentru că, prin transformarea spitalului într-unul clinic, legea prevede ca răniţii să fie trataţi la Brăila. Potrivit Legii spitalelor, “spitalul clinic judeţean este unitatea medicală care deţine competenţele şi resursele umane şi materiale suplimentare necesare, în vederea asigurării îngrijirilor medicale complete pentru cazurile medicale complexe, mai ales în cazul urgenţelor şi al pacienţilor aflaţi în stare critică, pentru cazurile ce nu pot fi rezolvate la nivel local, în spitalele municipale şi orăşeneşti, la nivelul judeţului respectiv, precum şi pentru toate cazurile din judeţele arondate, ce nu pot fi rezolvate complet la nivelul spitalelor judeţene, din cauza lipsei de resurse materiale şi/sau umane sau din cauza complexităţii cazului, în conformitate cu protocoalele în vigoare“.

Legea mai spune că “spitalul clinic are în componenţă secţii clinice universitare care asigură asistenţă medicală, desfăşoară activitate de învăţământ, cercetare ştiinţifică-medicală şi de educaţie continuă“. Rămâne de văzut cum va fi acoperită partea de cercetare, în condiţiile în care abia sunt asigurate serviciile medicale de bază.

Spitalul Judeţean este clinic doar cu numele, în realitate este doar o pungă mare plină cu aer. Singurul motiv pentru care Spitalului Judeţean Brăila i se poate alătura termenul de “clinic” este acela că se află în moarte clinică!

Consilier judeţean PNL Brăila Alexandru Bucălău

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry