B-dul Dorobanților – o arteră rapidă! Cîrligea propune amenajarea unor pasaje peste marile intersecții ale bulevardului!

Sub sloganul ”Brăila altfel”, AUR a început campania electorală cu proiecte îndrăznețe!

Omul de afaceri Florin Cîrligea candidează pentru funcția de primar al municipiului Brăila din partea AUR. De curând, acesta a fost numit președinte interimar al organizației județene.

Printre proiectele cu care Florin Cîrligea vine în fața brăilenilor se numără și transformarea Bulevardului Dorobanților într-o arteră rapidă, prin eliminarea traficului pietonal din cele patru mari intersecții.

”Ne-am dori ca să facem din B-dul Dorobanților o arteră rapidă prin construirea a patru pasaje peste principalele intersecții. Adică, peste Școlilor, Republicii, G-ral. Eremia Grigorescu și Calea Galați.

Personal, am făcut un test, între orele 10.30 – 11.00, distanța dintre Bariera Călărașilor și Strada Carantina, se străbate între 15 și 20 de minute. Când pleacă lumea de la serviciu, între orele 4.30 și 5.00, sau dimineața, când pleacă copiii la școală, această distanță se parcurge între 30 și 40 de minute. Pe timp de noapte, stimați colegi, această distanță, când semafoarele sunt pe intermitent, în 7 minute străbați distanța din Bariera Călărașilor până la Strada Carantina.

Construirea acestor pasaje care, toate patru nu costă mai mult de 5% din valoarea podului peste Dunăre, în opinia mea sunt mult mai folositoare pentru brăileni, aici făcându-se economie de carburant, poluare și timp, pentru că timpul înseamnă bani”, a declarat președintele interimar al AUR Brăila, Florin Cîrligea.

Omul de afaceri a estimat undeva la 4 – 5 milioane de euro valoarea unui astfel de pasaj. Cîrligea spune că sunt orașe din România care au implementat astfel de soluții pentru decongestionarea traficului și a dat ca exemple Oradea și Bihor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry